Meri-Lapissa on kehitteillä uusi palvelu matkailijoille – tarkoituksena on saada luotua sujuvat kyydityspalvelut alueelle

Netissä toimiva järjestelmä osaa laskea matka-ajan ja hinnan, hakea oikeat aikataulut ja tarjota sopivaa kyytiä turistille.

matkailu
Kemin rautatieeasema
Tärkeää kehitteillä olevassa palvelussa on se, että kuljetusketju on alueella katkeamaton.Minna Aula/ Yle

Meri-Lapissa kehitetään uudenlaista palvelua matkailijoille. Kyseessä on netissä toimiva järjestelmä, jonka avulla itsenäinen matkailija pystyy ostamaan itselleen majoituksen, haluamansa aktiviteetit ja palvelut sekä näihin tarvittavat kuljetukset.

Järjestelmä osaa laskea matka-ajan ja hinnan, hakea oikeat aikataulut ja tarjota sopivaa kyytiä turistille. Kyseessä voi olla taksi, linja-auto tai kuntien järjestämä kuljetus, esimerkiksi koulukyyti. Tärkeintä on, että kuljetusketju ei alueella katkea.

Projektipäällikkö Jenni Rissasen mukaan vastaavaa palvelua ei ole tiettävästi käytössä missään muualla Suomessa. Järjestelmää on tarkoitus pilotoida Meri-Lapissa ensi vuonna.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).