1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Kiistelty Sairaalanniemen kaavoitus alkamassa Rovaniemellä – kahden rakennusliikkeen kisa

Kemijoen ranta-alueen rakentamisesta kilpailevat YIT ja Levi Rakennus Oy.

Havainnekuvia Rovaniemen Sairaalannaniemen rakentamissuunnitelmista. Ylhäällä vaihtoehto "Kruuna & Laavu", alhaalla vaihtoehto "Viuhka". Kuva: Rovaniemen kaupunki

ROVANIEMI Rovaniemen Sairaalanniemen kaavoitus aloitetaan, esittää kaupunginjohtaja Esko Lotvonen. Rovaniemen kaupunginhallitus päättää asiasta ensi maanantaina.

Kaupungin suunnitelmissa on tehdä Sairaalanniemestä asuinalue, jossa olisi muun muassa kerrostaloja ja rantareitti. Lisäksi tarkoitus on ratkaista entisen terveyskeskuksen vanhan osan suojelun kohtalo asemakaavalla.

Kaksi ehdotusta loppusuoralle

Kaupunki järjesti Sairaalanniemestä avoimen ilmoittautumiskilpailun viime vuonna. Kaupunginhallitus valitsi viime joulukuussa kaavoitukseen ja jatkovalmisteluun kaksi kilpailutyötä, joiden nimet ovat Viuhka ja Kruunu & Laavu.

Viuhkan takana ovat rakennusliike YIT ja arkkitehti- ja sisustussuunnittelutoimisto Viiri & Ylinenpää Oy. Kruunu & Laavu taas on rakennusliike Levi Rakennus Oy:n ja arkkitehtityöhuone APRT Oy:n käsialaa.

Kaupungin mukaan työryhmät ovat kehittäneet töitään kaupungin antamien ohjeiden ja suunnitelmista saadun asiakaspalautteen pohjalta. Kaupunki käyttää töitä kaavoituksessa ja laatii niiden pohjalta kaksi vaihtoehtoista kaavaluonnosta.

Kaava valmiiksi ensi kesänä?

Jos kaavoitus käynnistetään ensi maanantaina, osallistumis- ja arvointisuunnitelmat tulevat julkisesti nähtäville kahdeksi viikoksi ja osalliset voivat antaa niistä mielipiteensä. Myöhemmin valmistellaan kaavaluonnos, ja -ehdotus, jotka tulevat myös nähtäville.

Kaupungin tavoitteena on saada kaava kaupunginvaltuuston päätettäväksi ensi kesäkuussa.

Sairaalanniemen rakentaminen on herättänyt vastarintaa osassa rovaniemeläisiä, jotka haluaisivat pitää alueen nykyisellään liki luonnon tilassa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).