Raahessa kesällä kadonneen miehen epäillään tulleen murhatuksi – surman tutkinta paljasti ison rikosvyyhdin

Henkirikoksen tekijäksi epäillään vuonna 1982 syntynyttä raahelaista mieshenkilöä.

henkirikokset
Poliisin hihamerkki
Marja Väänänen / Yle

Raahessa viime kesäkuussa kadonneeksi ilmoitettu 41-vuotias mieshenkilö löytyi heinäkuussa surmattuna.

Katoamiseen liittyvää tapahtumaa tutkittiin aikaisemmin tappona, mutta nyt murhana.

Henkirikoksen tekijäksi epäillään vuonna 1982 syntynyttä raahelaista mieshenkilöä, joka on asunut rikoksen tekoaikana Ollinsaaressa. Epäilty on edelleen vangittuna. Henkirikoksen tekopaikaksi on selvinnyt vangittuna olevan miehen yksityisasunto ja rikoksen tekoajaksi 16.–17.6.2019. Esitutkintamateriaali on tässä vaiheessa suurelta osin salainen.

Asiakokonaisuuteen on liittynyt useita vakavia rikoksia, joihin on liittynyt useita eri henkilöitä, minkä vuoksi henkirikoksen esitutkinta on kestänyt tavanomaista pidempään. Oulun poliisilaitoksen rikoskomisario Hannu Mensosen mukaan vyyhdissä on paljastunut useita vakavia henkeen ja terveyteen liittyviä rikoksia ja tuhotöitä.

– Tutkinnassa on käynyt ilmi oikeudenkäynnissä kuultavan uhkailua ja törkeitä pahoinpitelyjä. Huumausaineet eivät tutkinnan perusteella liity rikosvyyhtiin.

Asiakokonaisuuden aikana on tutkittu 18 muuta rikosta, joista 17 on saatettu syyteharkintaan. Esitutkintamateriaalia on kertynyt noin 1500 sivua.

Asiakokonaisuus siirtyy lopullisesti syyttäjälle.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)