Mönkijä suistui tieltä ja kaatui kyljelleen – kuljettaja selvisi säikähdyksellä, kyydissä ollut alaikäinen loukkaantui

Taipalsaarella sattui keskiviikkoiltana liikenneonnettomuus, jossa mönkijä suistui tieltä ja kaatui.

mönkijät
Mönkijäonnettomuus Taipalsaaressa -kartta
Jyrki Lyytikkä / Yle

Taipalsaarella sattuneessa mönkijäonnettomuudessa on loukkaantunut kaksi ihmistä.

Loukkaantuneet olivat mönkijää kuljettanut vuonna 1968 syntynyt mies ja kyydissä ollut vuonna 2004 syntynyt nainen. Molemmat olivat taipalsaarelaisia.

Onnettomuus tapahtui eilen keskiviikkoiltana, kun katettu mönkijä lähti heittelehtimään ja kaatui lopulta oikealle kyljelleen ja ulos ajoradalta Taipalsaaren Savilahdentiellä.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Savilahdentien ja Haikolantien risteyksestä kilometrin verran Savitaipaleen suuntaan.

Pelastuslaitos irrotti mönkijän katon

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Arto Taina kertoo, että liukkaalla kelillä oli yhteys iltaseitsemän aikana sattuneeseen onnettomuuteen.

– Keli oli aika hurjakin paikoin, ja lunta tuli. Se teki tienpinnan liukkaaksi. Muitakin liikenneonnettomuuksia oli sattunut lumentulon vuoksi päivän ja illan mittaan, eli kyllä tuo keli piikkinä näkyi, Taina kertoo.

Pelastuslaitos joutui leikkaamaan mönkijän katon irti, jotta matkustaja saatiin ulos mahdollisimman turvallisesti ja oikeassa asennossa. Sekä mönkijän kuljettaja että matkustaja kuljetettiin Etelä-Karjalan keskussairaalaan. Kumpikaan ei loukkaantunut vakavasti.

Tainan mukaan mönkijäonnettomuuksia ei satu usein. Taina kehottaa kaikkia tielläliikkujia rauhoittamaan vauhtia erityisesti liukkaalla kelillä.

Onnettomuuden seurauksena liikenne jouduttiin katkaisemaan Savilahdentiellä noin tunniksi.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.