Junayhteydet Kajaaniin paranevat – "Viime vuonna Kajaanissa tehtiin yhteensä 189 000 matkaa"

Itä-Suomessa Kajaanin ja Kuopion vuorot kulkevat jatkossa nykyistä useampina päivinä.

junat
Juna Kajaanin rautatieasemalla
Kajaanissa matkamäärä on kasvanut 5,4 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Arkistokuva.Jarmo Nuotio / Yle

Joulukuun uusien aikataulujen myötä matkustaminen paranee merkittävästi eri puolilla Suomea. Kajaanissa matkamäärä kasvoi 5,4 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

– Viime vuonna Kajaanissa tehtiin yhteensä 189 000 matkaa. Luku sisältää saapuvat, lähtevät ja vaihtomatkustajat, summaa VR:n viestinnästä Julia Stolp.

Helsingistä kello 15.19 lähtevä vuoro ajetaan jatkossa Pendolinolla, jolla pääsee suoraan sekä Joensuuhun että Kuopioon ja Kajaaniin.

Kajaanista pääsee jatkossa lähtemään Helsinkiin aamuyöllä kello 3.40 kaikkina päivinä sunnuntaita lukuun ottamatta. Nykyisellään vuoro on tällaisenaan kulkenut vain tiistaista perjantaihin, ja maanantaisin ja lauantaisin vuoro on lähtenyt liikkeelle Kajaanin sijaan Kuopiosta.

Samaan tapaan Helsingistä kello 19.19 lähtevä junavuoro jatkaa joulukuusta lähtien Kajaaniin saakka myös perjantaisin ja sunnuntaisin, kun nykyisellään sen pääteasema on kyseisinä viikonpäivinä ollut Kuopio. Jatkossa tuolla vuorolla pääsee siis Kajaaniin kaikkina päivinä lauantaita lukuun ottamatta.

Uusi aikataulukausi alkaa 15.12. Aikataulut ovat kesäkuuhun asti voimassa. Niihin voi tulla ratatöiden vuoksi kevään aikana muutoksia.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!