1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hiihto

Puolankalainen MM-mitalisti ymmärtää nuorten naishiihtäjien tapaa jakaa itsestään kuvia – penää kuitenkin keskittymistä kilpahiihtoon

MM-mitalisti Tuulikki Kemppaisen mukaan hiihtäjä voi raottaa elämäänsä sen jälkeen, kun hiihto on saatu kulkemaan.

hiihto
Tuulikki Kemppainen pitää käsissään hiekkahiihtoon tarkoitettuja hiihtolankkuja.
Tätä nykyä Kemppainen tekee työtä Puolangalla liikuntaneuvojana. Arkistokuva.Jarkko Remhl / Yle

Rukan maailmancup kerää tapahtuman aikana yhteen myös menneiden vuosien hiihtotähtiämme. Yksi heistä on puolankalainen Tuulikki Kemppainen (os. Pyykkönen), joka tuli tutuksi osallistuessaan olympialaisiin ja maailmanmestaruuskilpailuihin.

Kemppainen saavutti urallaan yhden viestimitalin Trondheimin MM-kilpailuissa 1997. Paras henkilökohtainen sijoitus hänellä oli 6. tila Lahden MM-kilpailuissa 1989.

Nykyjään Puolangalla liikuntaneuvojana työskentelevä Kemppainen kokee, että Rukan maailmancupin avaus on monella tapaa mielenkiintoinen. Samalla hän iloitsee, että Kainuuta lähellä järjestetään isot kisat.

– Se on merkittävä, koska Rukalla voi mitata oman vauhtinsa maailman kärkeen jo heti kauden alkuun.

Kilpahiihto on muuttunut Kemppaisen mielestä tempoltaan nopeammaksi kuin hänen aktiiviaikoinaan. Muutosta on tapahtunut myös latujen ulkopuolella, Kemppainen toteaa ja viittaa nuorten naishiihtäjien itsestään jakamiin kuviin.

– Pitää olla mediaseksikäs ja se on ymmärrettävää. Altavastaajan asemassa hieman harkitsisin vartalon esittelyä, mutta jos on saavuttanut menestystä, niin mikäpä jottei.

Itse Kemppainen ei olisi urallaan rohjennut lähteä esittämään alastonta vartaloaan. Hän pitää nykyisiä nuoria hiihtäjiä rohkeina ja toivoo, että kaiken keskellä hiihtäjät malttavat keskittyä olennaiseen eli kilpahiihtoon.

– Sitten kun hiihtäjä on tehnyt sen työn hyvin, niin voi raottaa omaan elämää ja itseään.

Lue lisää: Norjassa ja Ruotsissa tehtiin kova ratkaisu hiihtäjien somekuvista – omilla kuvillaan kohauttanut Anita Korva aikoo jatkaa samalla tavalla: "Tämä on aika naurettavaa"

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi