1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Elintarvikepakkauksia valmistava Amcor sulkee tehtaat Eurassa ja Lieksassa – lähes 200 saa potkut

Yt-neuvottelut ovat päättyneet, ja lähes 200 ihmistä irtisanotaan elintarvikepakkauksia valmistavista tehtaista.

talous
Pirjo Huttunen työskentelee pituusleikkaajana.
Amcor lopettaa tehtaat Eurassa ja Lieksassa.Lasse Laitinen / Yle

Amcor Flexibles -yhtiö sulkee kaksi joustopakkauksia valmistavaa tehdasta Suomessa. Tehtaat sijaitsevat Euran Kauttualla ja Lieksassa ja ne suljetaan ensi huhti–kesäkuussa.

Irtisanottaviksi joutuu päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena 197 ihmistä. Näistä 127 on Kauttualta ja 70 Lieksasta.

Amcor kertoo lakkauttamisen syyksi tehtaiden kannattamattomuuden.

– Olemme suunnitelleet kokonaisvaltaisen tukiohjelman, jolla edesautamme henkilöstömme uudelleentyöllistymistä. Tähän sisältyy myös yhteistyö paikallisten viranomaisten kanssa, Amcorin edustaja Lars Boettzau sanoo.

Amcorin Kauttuan ja Lieksan tehtaat valmistavat elintarvikkeiden joustopakkausmateriaaleja. Amcorille jää edelleen tehdas Valkeakoskelle.

Kauttualla tehdas on aiemmin toiminut muun muassa osana Ahlströmiä. Nykyinen omistaja Amcor on osa australialaista konsernia.

Pääluottamusmies: Vaikea työllistyä

Kauttuan tehtaan paperityöntekijöiden pääluottamusmies Jarkko Lindroos on pettynyt, vaikka päätös oli odotettu. Hänen mukaansa yt-neuvottelujen lopputulos oli käytännössä selvä jo etukäteen, vaikka Amcor perehtyi työntekijöiden tekemään vaihtoehtoiseen säästöesitykseen.

Lindroos arvioi, että nyt irtisanottavien työntekijöiden on vaikea työllistyä omalla alallaan Satakunnassa.

Lue seuraavaksi