1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hiihto

Konkarivalmentaja Olli Ohtonen valmennettavistaan – "Iivolle riittää pieni tsemppi, Anitan kohdalla käydään läpi rataa"

Ohtonen on saanut valmennettavakseen nuoren Anita Korvan. Samalla hän jatkaa kokeneen Iivo Niskasen kanssa.

hiihto
Niskanen ja valmentaja Olli Ohtonen harjoittelemassa Kuusamon Rukalla torstaina 29. marraskuuta 2019. Maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancup käynnistyy Rukalla 29. marraskuuta.
Iivo Niskanen ja valmentaja Olli Ohtonen harjoittelemassa Kuusamon Rukalla torstaina 28. marraskuuta 2019. Maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancup käynnistyy Rukalla 29.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Anita Korvan ja Iivo Niskasen valmentaja kajaanilainen Olli Ohtonen on Rukan maailmancupin alla tyypilliseen tapaa tyyni ja rauhallinen. Ohtonen pitää kauden aloitusta suuntaa antavana kisana, jossa nähdään koko kauden harjoittelun tuoma suunta.

– Rukalla ovat paikalla kaikki huiput.

Ohtonen on aloittanut kiiminkiläisen Anita Korvan kanssa yhteistyön tämän kauden alla. Käynnissä olevan valmennussuhteen tavoitteet ovat vielä tässä vaiheessa maltilliset. Tavoitteisiin vaikuttaa muun muassa vaikuttaa muun muassa Korvan suorittama asepalvelus Kajaanissa.

– Tavoitteena on haastaa muut a-maajoukkueen naishiihtäjät ja päästä hiihtämään maailmancupeja. En ole valmentaja asettanut hiihtäjälle tulostavoitteita.

Sen sijaan arvokisamitalisti kuopiolaisen Iivo Niskasen kauden Ohtonen näkee toisenlaisena, koska kyseessä on kokenut hiihtäjä. Pyrkimys on valmentaa Niskanen menestymään maailmancupissa ja saavuttamaan hyviä tuloksia kisassa kuin kisassa. Ohtosen mukaan erityisesti Holmenkollen, Tour de Ski ja kotimaassa kisattavat maailmancupit ovat kuitenkin menestystavoitteiden keskiössä.

Hiihtokauden ensimmäiseen maailmacupin kisaan valmistautuvissa Ohtosen valmennettavissa urheilijoissa on myös eroavaisuuksia.

– Iivolle riittää pieni tsemppi, hänelle ei tarvitse paljon henkeä nostaa. Anitan kohdalla käydään läpi rataa ja kilpailusuoritusta.

Äkkiseltään voisi luulla, että Ohtosen oven takana on urheilijoita jonoksi asti pyytelemässä häntä valmentajaksi.

– Muutamia kyselyitä on keväisin tullut, naurahtaa Ohtonen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi