Yksi lyönti kaatoi miehen ja vei hengen – kajaanilaismiehelle ehdollista vankeutta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja pahoinpitelystä

Tuomittu mies löi pitseriassa toista miestä takaapäin päähän kerran.

tuomio
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Kainuun käräjäoikeus on antanut torstaina tuomion viime joulukuussa pitseriassa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Kajaanilaismies tuomittiin pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi miehen on suoritettava 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Mies tuomittiin korvaamaan kuolinpesälle muun muassa hautajaiskuluista ja hautakivestä yli 13 700 euroa. Lähiomaisille miehen on maksettava korvauksia 10 200 euroa. Lisäksi miehen kontolle tulevat myös kuolinpesän ja asianosaisten oikeudenkäyntikulut yli 6 100 euroa.

Tuomittu mies löi pitseriassa toista miestä kerran takaapäin päähän. Lyönnin seurauksena mies kaatui ja löi päänsä lattiaan. Mies kuoli myöhemmin sairaalassa tulematta tajuihinsa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!