Hyppää sisältöön

Sirpa Paaterosta neljä kantelua oikeuskanslerille: ylittikö ministeri toimivaltuutensa Postin kiistassa? "Osa ehkä juuttunut postiin"

Kantelut koskevat Paateron toimintaa Postin työriitaan ja omistajaohjaukseen liittyen. Oikeuskanslerinvirasto päättää pian, ryhtyykö se toimiin asiassa.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero tiedostusvälineiden haastattelussa eduskunnan valtiosalissa Helsingissä 26. marraskuuta 2019. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Oikeuskanslerinvirasto on saanut neljä kantelua omistajaohjausministeri Sirpa Paaterosta (sd.).

Kantelijat pyytävät oikeuskanslerinvirastoa esimerkiksi selvittämään, ylittikö ministeri toimivaltuutensa Postin lakkoon liittyvässä toiminnassa.

– Lisäksi pyydetään selvitystä joistakin ministerin julkisuudessa olleista lausunnoista ja siitä, onko ministeri puuttunut epäasiallisesti työtaisteluun, kertoo vanhempi oikeuskanslerinsihteeri Minna Ruuskanen.

Ministeri Paateron kantelut ovat parhaillaan Ruuskasen työpöydällä. Ruuskanen on alustavasti katsonut kantelut.

– Huomenna tai ensi viikon alussa on tarkoitus tehdä arvio siitä, ryhdytäänkö toimiin kanteluiden perusteella eli pyydämmekö näistä kanteluista selvitystä ministeri Paaterolta, Ruuskanen sanoo.

Ministeri Paatero on ollut Postin lakon vuoksi runsaasti julkisuudessa viime päivinä ja viikkoina. Ministerin lausuntoja ja niiden ristiriitaisuuksia on ihmetelty tiedotusvälineissä.

Kantelut ministeristä ovat tulleet oikeuskanslerinvirastoon viime- ja toissaviikolla.

Postin lakolla saattaa olla vaikutusta myös siihen, onko virastoon tulossa lisää kanteluita.

– Voi hyvin olla, että osa kanteluista on ehkä juuttunut postiin, Ruuskanen pohtii.

Oikeuskanslerille voi kuka tahansa jättää kantelun.

Kantelun syynä voi olla epäily, että virkamies tai esimerkiksi ministeri olisi menetellyt virheellisesti tai jättänyt velvollisuutensa täyttämättä.

Pääministeri Antti Rinteestä (sd.) ei ole tullut kanteluita Postin lakkoon liittyen.

Ratkaisu Postin kiistassa syntyi eilen keskiviikkona, jonka seurauksena Postin lakko ja tukilakot päättyivät.

Lue myös:

.
.