1. yle.fi
  2. Uutiset

Paimion parantola annetaan maksutta perusteilla olevalle säätiölle – hanke edistää nyt perustamistyötä

Säätiön omistaisivat näillä näkymin valtion ja sairaanhoitopiirin lisäksi Paimion kaupunki ja Alvar Aalto -säätiö.

Paimio
Paimion parantola.
Paula Koskinen / Yle

Paimion parantolan pelastamiseksi suunnitellun säätiön perustaminen etenee nyt hanketyöllä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto päätti tiistaina luovuttaa Paimion parantolan kiinteistöt ilmaiseksi perustettavalle säätiölle. Tämä oli yksi reunaehdoista kesällä julkaistussa selvityksessä, jossa ehdotettiin säätiön perustamista. Muita reunaehtoja olivat muun muassa Paimion kaupungin ja Alvar Aalto säätiön mukaan lähtö 30 000 euron osuuksilla. Näistä on päätökset jo tehty.

– Opetus- ja kulttuuriministeriö, ympäristöministeriö ja sairaanhoitopiiri valmistelevat hankkeessa yhdessä säätiön perustamiseksi tarkoitettuja asiakirjoja ja kiinteistön luovuttamista säätiölle. Valmista olisi tarkoitus olla ensi vuoden tammikuun lopulla, kertoo opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Riitta Kaivosoja.

Hankkeessa ovat mukana ministeriöiden ja sairaanhoitopiirin lisäksi Paimion kaupunki, Alvar Aalto -säätiö ja museovirasto.

– Olemme kokoontuneet osapuolien kanssa useasti viime aikoina ja kokoukset jatkuvat. Kesällä julkaistun selvityksen tekijät, varatuomari Heikki Alanen ja diplomi-insinööri Olavi Hiekka jatkavat myös hankkeessa, kertoo Kaivosoja.

Valtio on tulossa mukaan säätiöön 500 000 euron peruspääomalla. Lisäksi valtio sitoutuu enintään 2,5 miljoonan euron hallinto- suunnittelu- ja korjauskustannuksiin seuraavien neljän vuoden aikana.

Säätiön omistaisivat näillä näkymin valtion ja sairaanhoitopiirin lisäksi Paimion kaupunki ja Alvar Aalto -säätiö.

Lue seuraavaksi