Ammattiopisto Lappialle 270 000 lisärahaa - aiemmin on leikattu 11 miljoonaa

Ammattiopistot joutuvat laittamaan suunnitelmiaan osin uusiksi, koska saatu tuki on haettua summaa pienempi.

ammatillinen koulutus
Läheltä
Yle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 620 000 euroa ammattikoulujen opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen Lapissa.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän osuus siitä on 330 000 euroa ja Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian 270 000 euroa.

Lisäraha on kuitenkin pieni, kun sitä verrataan koulutusleikkauksiin ja haettuihin summiin.

Esimerkiksi ammattiopisto Lappia saa 270 000 euroa, kun kaksi edellistä hallitusta leikkasi siltä 11 miljoonaa euroa. Lappia haki 1,4 miljoonaa euroa. Oppilaitoksissa onkin nyt pohdittava, mitä osia suunnitelmista voidaan toteuttaa.

Lapissa tukea saavat myös Rovalan setlementti ja Peräpohjolan Kansanopiston kannatusyhdistys. Molemmille on myönnetty 10 000 euroa.

Ministeriön tiedotteen mukaan opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen on varattu vuoden 2020 talousarvioesityksessä 80 miljoonaa euroa ja se on tarkoitus myöntää vuoden alussa.

Hallitusohjelman tavoitteena on lisätä tarkoitukseen yhteensä 235 miljoonaa euroa, josta päätetään hallituskauden aikana.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).