Hyppää sisältöön

Sinfoniaorkesterin konserttiin pääsee nyt kirjastokortilla Lahdessa

Aiemmin kirjastoista on voinut lainata kausikortteja urheilutapahtumiin. Nyt Lahdessa on ryhdytty lainaamaan lippuja myös kulttuurin pariin.

Kuva: Antti Haanpää / Yle

Lahden kaupunginorkesterin konserttiin pääsee nyt kirjastokortilla. Kaupungin kirjastossa on lainattavissa kaksi Sinfonia Lahden kausikorttia, joilla pääsee orkesterin konsertteihin ilmaiseksi.

Sinfonia Lahti tarjoaa lainattavia kausikortteja kulttuuritapahtumaan ensimmäisenä Suomessa. Myös Helsingin kaupunginorkesterin kausikortteja saa ensi keväänä lainaksi Oodista.

Lainattavilla kausikorteilla halutaan antaa kaikille mahdollisuus tutustua kulttuuri- tai urheilutapahtumiin.

– Tämä tarjoaa mahdollisuuden sellaiselle, joka ei ole aiemmin käynyt konserteissa. Kiva, että Lahden kirjastoon on tullut tällainen mahdollisuus, kehuu ensimmäisenä konserttiin kirjaston kortilla lähtevä Timo Hellén.

Kausikortti voi olla lainassa viikon kerrallaan. Toiveena on kuitenkin, että kortti palautettaisiin heti, kun sitä ei enää tarvita.

– Tämä on loistava juttu. Olen aina ajatellut, että pitäisi olla enemmän soittoa, joka ei maksaisi mitään. Kynnystä pitäisi saada alemmaksi näihin konsertteihin, sanoo kapellimestari Atso Almila.

Aiemmin syksyllä kirjasto on saanut lainattavaksi kaksi salibandyseura LASB:n kausikorttia. Lahden kaupunginteatterin kausikorttien lainaamismahdollisuudesta käydään parhaillaan keskusteluja, kertoo kirjaston palvelupäällikkö Salla Palmi-Felin.

– Kirjastolain tehtävä on taata pääsy kulttuurisisältöihin, tukea ihmisten osallisuutta ja hyvinvointia. Kausikorttien lainaaminen osuu todella hyvin meidän perustehtävään, hän sanoo.