Hyppää sisältöön

Oppositio hermostui Posti-sopan uudesta käänteestä: Halla-aho väläyttää Rinteen eroa, Orpon mukaan pääministeri "ei ansaitse luottamusta"

Petteri Orpon mukaan näyttää selvältä, että Rinne yritti johtaa harhaan eduskuntaa. Postin johto kertoi tänään, että Postin suunnitelmilla on ollut omistajaohjauksen tuki.

Jussi Halla-aho ja Petteri Orpo hermostuivat Postin johdon kertomista uusista tiedoista.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) on tyrmistynyt Postin hallituksen puheenjohtajan Markku Pohjolan tänään kertomista uusista tiedoista postikohuun liittyen.

Pohjola kertoi tänään tiedotteessa, että Postin suunnitelmilla ja pakettilajittelun liikkeenluovutuksella Posti Palvelut Oy:lle on ollut omistajaohjauksen tuki.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoi eilen eduskunnassa kyselytunnilla, ettei Postin hallitus noudattanut Paateron kieltoa liikkeenluovutukseen.

– Me pohdimme jo eilen kyselytunnin jälkeen, että Rinne antaa nyt suoraan ymmärtää, että Postin johto valehtelee. Ja nyt Postin johdon kommentit viittaavat siihen, että ministeri (Sirpa) Paatero valehtelee. Jos näin on, mielestäni ministeri Paatero ei voi jatkaa. Ja jos pääministeri Rinne tietoisesti valehtelee, niin hänen tulisi myös tehdä henkilökohtaiset johtopäätöksensä.

Mitä tarkoitatte tällä?

- Erota.

Orpo: Näyttää selvältä, että pääministeri on tietoisesti yrittänyt johtaa eduskuntaa harhaan

Myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) oli tyrmistynyt Pohjolan kertomista tiedoista.

Orpo kommentoi Twitterissä, että Rinteen puheet olivat jo aiemmin heikoilla jäillä.

– Näyttää selvältä, että pääministeri on tietoisesti yrittänyt johtaa eduskuntaa harhaan. Näin toimiva pääministeri ei ansaitse eduskunnan luottamusta, Orpo kirjoittaa twiitissään.

.
.