1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. museot

Lahden uuden taide- ja designmuseon ensimmäiset näyttelyt julkistetaan vuoden kuluttua

Malskille rakentuvan LADin sisältöjen suunnittelu on käynnissä. Näyttelyistä kerrotaan puolisen vuotta ennen kulttuurikeskuksen avautumista.

museot
Havainnekuva museokeskuksesta
Taide- ja design-näyttelyille tulee selvästi nykyistä enemmän tilaa Malskilla. 450 neliömetrin näyttelytilat ovat kolmessa kerroksessa päällekkäin, lisäksi saadaan 350 neliömetrin pienempi tila.LAD

Uuden Lahden taide- ja designmuseon näyttelyjä suunnitellaan jo. Kaupunginmuseolla on käytettävissä Malskin vanhaan panimokiinteistöön rakentuvassa keskuksessa kolme 450 neliömetrin näyttelytilaa ja yksi pienempi 350 neliömetrin tila.

Lahden taidemuseo on jouduttu pitämään kiinni sen aikaa, kun näyttelyjä vaihdetaan, mutta LADissa muut näyttelyt voivat olla auki sillä välin.

Kaupunginmuseo ei vielä paljasta tulevien näyttelyjen suunniteltua sisältöä. Näyttelyt julkistettaneen noin vuoden kuluttua eli puolisen vuotta ennen uuden museon avaamista.

Kaupunginmuseo tulee hyödyntämään omia taide- ja julistekokoelmiaan, ja näyttelyjä mietitään osin myös siten, että ne sopivat Malskin muuhun toimintaan muodostaen kiinnostavia kokonaisuuksia. Malskille on tulossa muita kulttuuritoimijoita sekä yrityksiä.

Lue seuraavaksi