JHL:n lakko vaikuttaa Turun kaupungin toimintoihin vielä viikonloppuna ja ensi viikolla

Ammattiliittojen kolmipäiväinen lakko vaikuttaa vielä ensi viikolla moniin asioihin Turun kaupungin palveluissa.

lakot
Opettajallakin on omat eväät koulussa JHL:n lakon aikana.
Lakon aikana kouluissa on syöty omia eväitä. Lakon jälkeen ruokalistoissa on muutoksia.Johanna Manu / Yle

Turun kaupungin toimintoihin laajasti vaikuttanut ammattiliitto JHL:n ja ammattiliitto Jytyn kolmipäiväinen lakko aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä vielä viikonloppuna ja ensi viikolla.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn lakko jatkuu Turussa vielä ensi yöhön asti. Lakko alkoi keskiviikkona.

Ammattiliittojen arvion mukaan lakossa on 1500 työntekijää Arkeassa ja Turun kaupungissa, sekä muissa Turun kaupungin omistamissa yhtiöissä. Kaupunki ei ole osannut toistaiseksi arvioida lakossa olevien työntekijöiden määrää.

Fölin liikenteessä lakko näkyy vielä perjantain ja lauantain välisenä yönä, jolloin yölinja 36 ei liikennöi. Liikenne palautuu normaaliksi kaupungin mukaan lauantaina aamulla.

Turun kaupungin mukaan kouluissa ja päiväkodeissa tulee olemaan ruokalistamuutoksia ensi viikolla. Lisäksi lakko vaikuttaa vielä ensi viikolla kirjastopalveluihin. Kirjastojen väliset kuljetukset ovat olleet lakon ajan pysähdyksissä ja niiden purkaminen alkaa ensi viikolla.

Siivouksia tai kiinteistöjen huoltotöitä taas ei ole tehty lakon aikana.

– Lakon aikana suorittamatta jääneet tehtävät hoidetaan heti lakon päätyttyä seuraavien arkipäivien aikana. Lauantaiksi on tilattu lisäsiivous Mäntymäen terveysasemille, neuvoloihin ja suun terveydenhuoltoon, jotta tilat ovat maanantaina puhtaat ja asianmukaiset, kerrotaan Turun kaupungin tiedotteessa.

Lakko liittyy Turun omistaman Arkean suunnitelmiin vaihtaa työehtosopimusta. Työntekijät vastustavat muutosta.

Lue lisää:

Turussa varaudutaan illan lumisateisiin ja kurjaan ajokeliin – Kuntecin lakkoilevat työntekijät töihin etuajassa

Lakkouutinen ei tavoittanut kaikkia Topinojan jätekeskuksen asiakkaita – LSJH käännyttää kymmeniä asiakkaita tunnissa

Näin Turkuun iskevä JHL:n ja Jytyn lakko vaikuttaa: omat eväät mukaan kouluun, päiväkodit mahdollisesti kiinni, osa busseista ei kulje