Suomi joutui mukaan toiseen maailmansotaan 80 vuotta sitten – museo julkaisi ainutlaatuisia kuvia sotien ajalta Puhuttelevat valokuvat kertovat tarinoita sekä rintamalta että kotipuolesta.
Sotalapsia lähdössä Ruotsiin Tampereen rautatieasemalla 1942. Kaikkiaan Suomesta lähetettiin noin 80 000 lasta ulkomaille talvi- ja jatkosodan aikana. E. M. Staf, Vapriikin kuva-arkisto
Museokeskus Vapriikin kuva-arkisto on julkaissut runsaasti talvi- ja jatkosodan aikana Pirkanmaalla ja pirkanmaalaisista otettuja valokuvia.
Kuvia on yhteensä 150 ja kuka tahansa voi katsella tai ladata niitä itselleen kuvapalvelu Flickristä (siirryt toiseen palveluun) . (Jos jaat kuvia, muista mainita kuvaajan nimi! )
Vapriikki haluaa myös täydentää toisen maailmansodan aikaista kuvakokoelmaansa.
Jos sinun ullakollasi pölyttyy sota-ajan valokuvia, joiden haluat säilyvän jälkipolville, voit kaivaa ne esiin ja ottaa yhteyttä Vapriikin kuva-arkistoon (siirryt toiseen palveluun) .
Alla muutamia nyt julkaistuja arkiston helmiä:
Sulo Markkanen, Vapriikin kuva-arkisto
Erkki Tiitola, Vapriikin kuva-arkisto
E. M. Staf, Vapriikin kuva-arkisto
Yrjö Ingman, Vapriikin kuva-arkisto
Veikko Kanninen, Vapriikin kuva-arkisto
Eero Troberg, Vapriikin kuva-arkisto
Veikko Kanninen, Vapriikin kuva-arkisto
Veikko Kanninen, Vapriikin kuva-arkisto
Veikko Kanninen, Vapriikin kuva-arkisto
E. M. Staf, Vapriikin kuva-arkisto
Vapriikin kuva-arkisto
Lue lisää: Riitta Patersonin elämä alkoi samana päivänä kun talvisota syttyi – ihmeellinen tarina vie köyhästä evakko-Suomesta Englannin yläluokkaan
Pentti Poutanen muistaa talvisodan ensimmäisen päivän, pommit putosivat kotikylän liepeille, keväällä lähdettiin evakkoon: "Koko ajan sai pelätä, tuoko vieras kuolinuutisen"
Talvisodan syttymisestä 80 vuotta - vuosipäivä näkyy Ylen ohjelmistossa
Yle Elävä arkisto: Talvisodan ankarat päivät 1939–1940