1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Laiton uhkaus

38-vuotias mies tunkeutui koulun tiloihin ja esitti uhkauksia – käräjäoikeus vangitsi, poliisi kaipaa vihjeitä

Koulu-uhkaus tapahtui keskiviikkona Hollolassa.

Poliisi haluaa selvittää, onko teot osa laajempaa kokonaisuutta. Arkistokuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi hollolalaisen 38-vuotiaan miehen todennäköisin syin kahdesta laittomasta uhkauksesta ja vahingonteosta.

Mies meni keskiviikkona kesken päivän Hollolassa sijaitsevan Heinsuon koulun tiloihin ja esitti koulun henkilökunnalle sekä oppilaille henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkauksia.

Miestä epäillään myös päivää aiemmin Hollolan Prismassa tehdystä vahingonteosta ja laittomasta uhkauksesta. Hänen epäillään rikkoneen tuotesuojaportin ja uhkailleen vartijoita.

Poliisi pyytää väkivaltaisten uhkausten saaneita ottamaan yhteyttä poliisin vihjenumeroon. Myös muut kuluvan syksyn aikana tehdyt havainnot Hollolassa tehdyistä uhkauksista ovat virkavallan mukaan tervetulleita.

Poliisi haluaa tällä pyynnöllä kartoittaa Hollolan turvallisuustilannetta. Samalla poliisi selvittää, ovatko nyt ilmitulleet teot osa laajempaa kokonaisuutta.

Vangittu 38-vuotias mies on kantasuomalainen, noin 185 senttimetriä pitkä ja hänellä on tummat pitkät hiukset. Havainnot ja vihjeet pyydetään antamaan sähköpostitse vihjeet.hame@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai soittamalla numeroon 0295 414 222.