Hollannin poliisi on pidättänyt Haagin puukotuksista epäillyn 35-vuotiaan miehen

Uhrit ovat päässeet pois sairaalasta yön aikana, kertoo AFP.

Hollanti
.
Rikostekninen tutkinta tapahtumapaikalla Haagin keskustassa jatkui pitkälle iltaan. Sem Van Der Wal / AFP / Lehtikuva

Hollannissa poliisi on pidättänyt 35-vuotiaan miehen, jonka epäillään puukottaneen kolmea nuorta rannikkokaupunki Haagin isoimmalla ostosalueella.

Hollannin poliisi teki etsintöjä koko lauantain ajan. Lausunnossaan kiinnioton jälkeen Haagin poliisi on sanonut, ettei epäillyllä tekijällä ole vakinaista kotia tai olinpaikkaa. Poliisi tavoitti miehen Haagin keskustasta.

Puukotus tapahtui perjantai-iltana paikallista aikaa hieman ennen kahdeksaa Grote Markstraatin alueella. Kaupungin keskustassa oli paljon ihmisiä tekemässä Black Friday -ostoksia.

Silminnäkijät ovat kertoneet tekijän liikkuneen ketterästi ja paenneen paikalta pian puukotuksen jälkeen. Rikostekninen tutkinta on tutkinut tapahtumapaikalta löytynyttä puukkoa.

Tekijän motiivi ei ole tiedossa, mutta viranomaiset ovat kertoneet kaikkien vaihtoehtojen olevan yhä avoinna. Poliisin tiedottaja Marije Kuiper mukaan on kuitenkin toistaiseksi liian aikaista spekuloida, liittyykö veitsi-iskuun terroristinen motiivi.

Uhrit 13- ja 15-vuotiaita

Haagin iskussa loukkaantui kolme nuorta. ANP-uutistoimiston sanotaan kertoneen, että uhrit olivat 13-vuotias haagilainen poika ja 15-vuotiaat tytöt Alphen aan den Rijnistä ja Leiderdorpista.

Uhrit pääsivät pois sairaalahoidosta yön aikana.

Vilkkaalla ostoskadulla tapahtunut välikohtaus sai aikaan suuren paniikin. Puukkohyökkäys tapahtui samana päivänä kuin Lontoon London Bridgellä tapahtunut veitsi-isku, jossa kuoli tekijän lisäksi kaksi henkilöä.

Hollannissa on ollut useita terrorihyökkäyksiä viime vuosina.

Esimerkiksi maaliskuussa kolme ihmistä kuoli, kun turkkilaissyntyinen mies avasi tulen raitiovaunussa Utrechtissä. Vuosi sitten elokuussa afganistanilainen mies puukotti kahta turistia Amsterdamin rautatieasemalla. Uhrit loukkaantuivat vakavasti.

Lähteet: AP, AFP, Reuters