Ainakin 21 kuoli poliisin ja huumerikollisiksi epäiltyjen yhteenotossa Meksikossa

Aiemmin tällä viikolla Trump suunnitteli Meksikon huumekartellien määrittelyä terroristiryhmiksi.

Meksiko
Pohjois-Meksikossa surmattiin yhdeksän yhdysvaltalaismormonia marraskuun alussa. Mies sitoo palanutta autoa kuljetuslavetille.
Donald Trump kertoi aiemmin tällä viikolla aikovansa määritellä meksikolaiset huumekartellit terroristiryhmiksi. Pohjois-Meksikossa surmattiin yhdeksän yhdysvaltalaismormonia marraskuun alussa.Herika Martinez / AFP

Meksikossa poliisin ja huumerikollisiksi epäiltyjen välisen ampumisen uhriluku on noussut ainakin 21 ihmiseen, kertovat maan viranomaiset. Yhteenotto tapahtui Villa Uniónin kaupungissa noin 60 kilometrin päästä Yhdysvaltain rajasta.

Ampuminen alkoi, kun poliisit huomasivat kaupungilla useita ajoneuvoja, joissa oli raskaasti aseistautuneita matkustajia.

Coahuilan osavaltion kuvernöörin Miguel Ángel Riquelmen mukaan kuolonuhreista neljä oli poliiseja ja 14 rikollisiksi epäiltyjä. Lisäksi kolme tunnistamatonta ruumista on löytynyt tapahtumapaikan läheltä. Useita poliiseja haavoittui, ja maan hallinnon edustajat kertovat monien ihmisten, myös yhden lapsen, olevan kateissa.

Paikallisviranomaiset ovat kertoneet takavarikoineensa 12 ajoneuvoa, aseita ja ammuksia.

Riquelmen virallisella Facebook-sivulla jaetussa videossa näkyy tulituksessa vaurioitunut pormestarin toimisto. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt myös kuvia yhteenoton jälkeisestä kaaoksesta.

Trump haluaa taistella huumekartelleja vastaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi aiemmin tällä viikolla aikovansa määritellä meksikolaiset huumekartellit terroristiryhmiksi. Presidentti on puhunut kartelleista tiukkaan sävyyn sen jälkeen kun yhden kartellin on epäilty olleen vastuussa Pohjois-Meksikossa tapahtuneesta yhdeksän yhdysvaltalaismormonin surmasta marraskuun alussa.

Trump on luvannut auttaa Meksikoa taistelemaan huumekartelleja vastaan, ja maat ovatkin tehneet läheistä yhteistyötä jengien vastustamisessa. Trumpin suunnitelmien julkitulon jälkeen Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador kuitenkin varoitti, ettei hän aio sallia Yhdysvaltojen aseellisia operaatioita Meksikoon.

Lähteet: Reuters, AFP