New Orleansin turistialueella joukkoampuminen – 11 henkilöä loukkaantunut

Ammutuista kaksi on mediatietojen mukaan kriittisessä tilassa.

New Orleans
New Orleansin poliisin moottoripyörä kadulla New Orleansin ranskalaiskorttelissa.
New Orleansin poliisin moottoripyörä kadulla New Orleansin ranskalaiskorttelissa. Arkistokuva. AOP

Yhdysvaltain New Orleansissa on ammuttu yhtätoista ihmistä, kertovat uutiskanava NBC (siirryt toiseen palveluun) ja uutistoimisto AP.

Tapahtumat saivat alkunsa noin kolmen aikaan sunnuntaiaamuna turistien suosimalla ranskalaiskortteleiden alueella Canal Streetillä. Alueella on paljon hotelleja ja raitiovaunuliikennettä.

Louisianan osavaltio, New Orleans
Leena Luotio / Yle

New Orleansin poliisi kertoo ampumavälikohtauksesta Twitterissä. Poliisi kertoi aiemmin, että yksi henkilö olisi otettu kiinni tapaukseen liittyen.

Myöhemmin poliisi on kuitenkin sanonut medioiden mukaan, ettei ketään ole pidätetty. Teon motiivi on epäselvä.

– Valitettavasti paikalla oli niin paljon ihmisiä, että emme pystyneet määrittämään, kuka ampuja oli. Emme tiedä, miten tapahtumat alkoivat, Shaun Fergusen New Orleansin poliisista on kertonut toimittajille.

Alkutietojen mukaan ampumisessa olisi loukkaantunut kymmenen henkilöä. Myöhemmin poliisi kertoi, että välikohtauksen 11. uhri on hakeutunut sairaalahoitoon.

Nola.com (siirryt toiseen palveluun)-julkaisun mukaan kaksi ammutuista on kriittisessä tilassa. Uhrit on viety sairaalahoitoon.

Fergusen on kertonut Nola.comille, että alueella oli jo valmiiksi tavallista enemmän partioita, sillä kaupungissa järjestettiin kiitospäivän viikonloppuna perinteinen jalkapallopeli.

Twitterissä on jaettu kuvia, joiden kerrotaan olevan tapahtumapaikalta. Kuvissa näkyy poliisiautoja ja nauhalla eristettyjä alueita. Osan teistä kerrotaan olevan suljettuina.

New Orleansissa sunnuntaina myös toinen joukkoampuminen

Uutistoimisto AP:n mukaan toisaalla New Orleansissa tapahtui sunnuntaina myös toinen joukkoampuminen muutamia tunteja myöhemmin.

Kaksi ihmistä kuoli ja kaksi loukkaantui välikohtauksessa, joka tapahtui noin viiden kilometrin päässä ranskalaiskortteleista.

Paikallisen poliisin mukaan sunnuntain välikohtaukset eivät tämänhetkisten tietojen mukaan liity toisiinsa ja poliisi jatkaa molempien joukkoampumisten tutkintaa.

Lähteet: AP, AFP