1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vuokra-asunnot

Kolarin tunturialuetta vaivaa asuntopula – kirkonkylällä tyhjentyy kerrostalo

Äkäslompolon ja Ylläsjärven asuntoihin on jatkuvasti kymmeniä halukkaita.

Ylläksen alue vetäisi enemmän asukkaita kuin asuntoja on tarjolla. Kuva: Henrik Kettunen / AOP

Kolarin tunturialuetta vaivaa asuntopula. Kolarin Vuokra-asunnot Oy:llä on Äkäslompolon ja Ylläsjärven alueella 44 huoneistoa, joissa asuu pääasiassa vakituisia vuokralaisia. Asuntoihin on jatkuvasti kymmeniä halukkaita.

Kolarissa ei kuitenkaan suunnitella uusien asuntojen rakentamista tunturialueelle yhtiön taloustilanteen vuoksi. Toimitusjohtaja Mikael Mannersuo toivoo, että Äkäslompoloon rakenteilla olevat rivitalot helpottavat tilannetta.

Yksityinen Rakennusliike Jouko Pesonen Oy rakentaa alueelle kysynnän takia neljä rivitaloa, joissa on yhteensä 20 huoneistoa. Rivitalot valmistuvat kesään mennessä.

Samaan aikaan kun Kolarin tunturialueella painitaan asuntopulan kanssa, kirkonkylällä vuokra-asuntojen käyttöaste on noin 90 prosenttia.

Kirkonkylällä sijaitsevasta kahdesta kerrostalosta toinen on tyhjentymässä. Kolarin vuokra-asunnot oy tarjoaa kunnalle tyhjilleen jäävän kerrostalon käyttötarkoituksen muuttamista esimerkiksi senioritaloksi. Myös myyminen ja purkaminen ovat Mannersuon mukaan vaihtoehtoja.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).