1. yle.fi
  2. Uutiset

Ärjänsaaren kunnostetaan vuokramökkejä ja ehkä myös sauna – "Kysyntää tuntuu olevan, ja paljon"

Ärjänsaaresta ei haluta kuitenkaan massaturismikohdetta.

eräretkeily
Vanha kesämökki ja polkupyöriä.
Ärjänsaaren mökeistä kaksi on jo kunnostettu: kesäkahvilaksi ja lammaspaimenten mökiksi. Arkistokuva.Tiia Korhonen / Yle

Ärjänsaaren kunnostaminen jatkuu ensi kesänä, kun saaren 15 mökistä kaksi kunnostetaan vuokrauskäyttöön. Vuokralle mökkeihin pääsee todennäköisesti vasta seuraavana vuonna. Mahdollisesti myös yksi sauna kunnostetaan kävijöiden käyttöön.

– Ärjänsaareen liittyvistä palautteista ja kehittämisehdotuksista yleisin toive on se, että Ärjän mökit saataisi taas vuokrauskäyttöön. Kysyntää tuntuu olevan, ja paljon, kertoo Metsähallituksen projektipäällikkö Anni Koskela.

Lisäksi Ärjään kunnostetaan lisää käymäläliitereitä ja saareen pystytetään lisää opasteita, nekin kävijöiden toiveesta.

Kehittämisen tarkoituksena on kunnostaa huonoon kuntoon päässeitä rakenteita. Ärjänsaarta pyritään kehittämään yhtä aikaa luonnonsuojelukohteena ja luontomatkailukohteena.

– Mitään massaturismikohdetta Ärjästä ei kuitenkaan aiota tehdä, Koskela vakuuttaa.

Saaren kunnostukseen sijoitetaan pelkästään ensi vuonna 200 000 euroa. Kehitystyö jatkuu todennäköisesti vielä useita vuosia.

– Ärjänsaaren kunnostaminen ja kehittäminen on pitkä, monivaiheinen prosessi. Mökkien kunnostus tullaan varmasti tekemään useassa vaiheessa. Jatkossa myös laitureita, kalamajaa ja muita saaren rakenteita tulisi kunnostaa, Koskela sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi