1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puurakennukset

Hirsirakentamisen suosio jatkaa kasvuaan, ja talotehtaat tekevät miljoonainvestointeja pohjoisessa

Hirsirakentamisen suosio on yli kaksinkertaistunut, ja useampi kuin joka viides uusi omakotitalo tehdään nyt hirrestä.

puurakennukset
Hirren salvos.
Kaikkiaan Suomessa aloitetaan tänä vuonna yli 7000 omakotikohdetta, joista lähes 1400 on hirrestä tehtyjä. Kuvituskuva.Erno Serkosalmi / Yle

Hirsirakentamisen suosio on säilynyt korkealla tasolla. Pientaloteollisuudessa hirrelle ennakoidaan tällekin vuodelle hienoista kasvua.

Uusista yksityisistä omakotitaloista nykyään jo yli 20 prosenttia on hirsitaloja, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2010.

Kaikkiaan Suomessa aloitetaan tänä vuonna yli 7000 omakotikohdetta, joista lähes 1400 on hirrestä tehtyjä.

Pohjois-Pohjanmaalla on useita isoja hirsirakentajia kuten pudasjärveläinen Kontio, pyhäntäläinen Salvos ja Kuusamon Hirsitalot. Yhtiöt ovat tehneet isoja investointeja tuotantoonsa viime vuosina.

Suurin valmistaja Kontio on tehostanut tuotantoaan lähes 6 miljoonan euron investoinnilla. Pyhäntäläinen Salvos puolestaan kertoo tehneensä viime vuosina yli seitsemän miljoonan euron investoinnit, jotka mahdollistavat tuotannon laajentamisen omakotituotantoon. Myös Kuusamon Hirsitalot kehittää tuotantoaan tänä ja ensi vuonna noin kahdella miljoonalla eurolla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi