Neuvottelut Lapin synnytystoiminnasta jatkuvat tänään

Lapin ja Länsi-Pohjan pitää vuoden loppuun mennessä päästä sopuun synnytystoiminnan järjestämisestä sairaaloiden välisessä työnjaossa.

synnytys
vauvalla nimikyltti ranteessa
Lapin sairaanhoitopiirissä ei suhtauduta myönteisesti synnytystoiminnan jatkamiseen Meri-Lapissa, jos maakunnallinen sote-ratkaisu toteutuu.AOP

Lapin synnytystoiminnan järjestämisestä käydään jälleen tänään maanantaina neuvotteluja. Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirit eivät ole päässeet yhteysymmärrykseen siitä, miten synnytykset maakunnassa järjestetään.

Lapin sairaanhoitopiirissä ei suhtauduta myönteisesti synnytystoiminnan jatkamiseen Meri-Lapissa, jos maakunnallinen sote-ratkaisu toteutuu.

Lapin sairaanhoitopiirissä katsotaan, että rahat olisivat poissa Lapin yhteisestä sote-budjetista ja siten johtaisivat palvelujen karsimiseen muualla. Länsi-Pohjassa arvioidaan, että tällaista riskiä ei ole.

Sosiaali- ja terveysministeriä vaatii tämän vuoden loppuun mennessä suunnitelman siitä, miten synnytykset hoidetaan sairaaloiden välisessä työnjaossa.

Tämän päivän keskusteluja käydään Pohjois-Pohjanmaan johdolla Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen eli OYS-ervan neuvottelupöydässä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).