Mikkelin kesäkatukokeilusta tehtiin yhteenvetoa: "Kokeilu on onnistunut, jos saadaan niin paljon palautetta"

Syyskuussa toteutettuun verkkokyselyyn tuli vastauksia 420 asukkaalta ja pariltakymmeneltä yrittäjältä.

kävelykadut
Mikkelin kävelykatukokeilun kukkaistutuksia ja penkkejä. Kuvassa isojen kukka-astioiden kukat ovat pinkkejä ja punaisia.
Kokeilussa parkkiruutuja muutettiin oleskelualueeksi. Arkistokuva elokuulta.Timo Ikonen / Yle

Mikkelin kaupunki on tehnyt yhteenvetoa viime kesänä paljon keskustelua herättäneestä Maaherrankadun kesäkatukokeilusta.

Kokeilussa Maaherrankadulle tehtiin uusi väliaikainen pyöräkaista ja pysäköintipaikkoja muutettiin kävelykatualueeksi. Lisäksi kokeiltavaksi tuotiin erilaisia polkupyörätelineitä.

Verkkokyselyyn vastanneista kaupunkilaisista ja yrittäjistä noin puolet kokivat jalankulun olosuhteiden parantuneen katuosuudella kokeilun aikana.

Yli 60 prosenttia oli eri mieltä siitä, että kadunvarsipysäköintipaikkoja tulisi myös jatkossa ottaa muuhun kuin pysäköintikäyttöön.

– Tässä on tulevaisuudessa aika iso haaste, jos mistään ei voi ottaa tilaa lisää, Mikkelin kaupungininsinööri Maini Väisänen sanoo

Syyskuussa toteutettuun verkkokyselyyn tuli vastauksia 420 asukkaalta ja parilta kymmeneltä yrittäjältä. Lisäksi kokemuksia kerättiin haastatteluilla ja havainnoinnilla.

– Kokeilu on onnistunut, jos saadaan niin paljon palautetta, Väisänen sanoo.

Kaupunki hankki kokeilun avulla tietoa asukkaiden ja yrittäjien ajatuksista ja toiveista keskustan kehittämiseen liittyen.

Lue myös:

Maaherrankadun kävelykatukokeilu alkaa tauon jälkeen Mikkelissä

Mikkelin kesäkatukokeilu lykkääntyy elokuulle