Keskustan Kainuun piirin puheenjohtajan mielestä hallitus voi jatkaa, mutta "Rinne pitää saada vaihtoon"

Keskustan Kainuun piiri ei ole toistaiseksi keskustellut hallituksen tai pääministerin tilanteesta.

Rinteen hallitus
Esa Kemppainen puhdistaa aggregaattia lumesta.
Hyrynsalmelainen Esa Kemppainen on keskustan Kainuun piirin puheenjohtaja vielä tämän vuoden loppuun. Arkistokuva.Julia Sieppi / Yle

Keskustan eduskuntaryhmä kokoontuu iltapäivällä keskustelemaan Posti-kiistan uusimmista käänteistä. Keskustan Kainuun piiri ei ole toistaiseksi keskustellut hallituksen tilanteesta tai pääministeri Antti Rinteen (sd.) asemasta.

Keskustan Kainuun piirin puheenjohtaja Esa Kemppaisen oma kanta on, että hallitus voi jatkaa, mutta pääministeritasolla kaivataan ryhtiliikettä.

– Demareidein sähläys huolestuttaa. Tässä on tehty mielestäni yhteiskunnalle korvaamatonta vahinkoa, kun hallitus on demareiden johdolla sotkeentunut työmarkkinapolitiikkaan. Hallituskumppania tämä harmittaa, Kemppainen toteaa.

Kemppaisen mukaan hallituksen alkutaival on osoittanut, että puolue pystyy hallituksesta käsin vaikuttamaan asioiden hoitoon paremmin kuin oppositiosta. Hallituspuolueet ovat myös yhdessä todenneet hallitusohjelman hyväksi.

– Hallitusohjelmaan on sitouduttu ja siihen pitää voida uskoa. Se edellyttää sitä, että Rinne pitää saada vaihtoon, Kemppainen sanoo.

SDP:n hallituskumppaneista vihreät ja keskusta ovat pyytäneet selvitystä Posti-kohusta. Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta tiistaina. Kemppaisen mukaan luottamus nykyiseen istuvaan hallitukseen kyseenalaistetaan keskustan kentällä ehkä kovimmin kuin koskaan.

– Tiistai näyttää lopullisesti toteen hallituksen luottamuksen, mutta tässä vaiheessa mennään tunti kerrallaan, Kemppainen toteaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!