Hyppää sisältöön

Oulujärven Manamansalossa harvennetaan metsää – "Yritämme olla erityisen varovaisia, koska olemme retkeilyalueella"

Työt pyritään tekemään ennen kevättalvea, jolloin retkeilyalueella on paljon kulkijoita.

Vaalan Manamansaloon suunnitellut harvennuskohteet on merkitty kartalle vaaleanruskealla ja tummanruskealla reunuksella. Kuva: Metsähallitus

Metsähallitus aloittaa harvennushakkuut Oulujärven Manamansalossa valtion mailla. Suunnittelupäällikkö Hannu Tolonen sanoo, että työt alkavat näillä näkymin tiistaina 3. joulukuuta.

Metsänkäsittelysuunnitelma on tehty yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Metsähallitus, Kainuun luonnonsuojelupiiri ja Suomen luonnonsuojeluliitto tekivät alueelle yhteisen maastokatselmuksen syyskuussa.

Tolosen mukaan harvennuskohteiden pinta-ala on yhteensä 86 hehtaaria, eli 10–15 hehtaaria alkuperäistä suunnitelmaa pienempi.

– Totesimme yhdessä, että ensiharvennuksen ja muun harvennuksen voi tehdä jäätyneen maan aikana. Harvennuksessa korostetaan monimuotoisuutta ja otetaan huomioon riistan elinolosuhteet jättämällä osa harvennusalueesta käsittelemättä, Tolonen kertoo.

Harvennuskohteet ovat kuivan maan hiekkakankaalla. Tolosen mukaan lunta on nyt riittävästi ja maa on pikkuisen jäässä, mikä mahdollistaa sen, ettei maaperään tule koneista jälkiä.

– Yritämme olla erityisen varovaisia, koska olemme kuitenkin retkeilyalueella. Tavoitteena on tehdä työt vuodenvaihteen kahta puolen, jolloin matkailijoita, retkeilijöitä ja hiihtäjiä ei olisi paljoa emmekä olisi haittana puolin ja toisin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

.
.