Hyppää sisältöön

Uudet Pisa-tulokset julki tänään, nyt mitattiin lukutaitoa – Katso suorana klo 9.55

Nuorten ilmastomielenosoitus.
Tänä vuonna suomalaiset koululaiset ovat osallistuneet aktiivisesti erilaisiin ilmastotapahtumiin. Tänään selviää, miten he menestyivät maailman koululaisten lukutaitoa mittaavassa Pisa-tutkimuksessa.

Maailman koululaisten osaamista mittaavan Pisa-tutkimuksen uusimmat tulokset julkaistaan tänään kello 10.

Tämänkertaisessa tutkimuksessa keskityttiin 15-vuotiaiden lukutaitoon. Pisa-selvityksen tekee läntisten teollisuusmaiden järjestö OECD.

  • Yle näyttää suorana Pisa-tutkimuksen julkistamistilaisuuden, johon osallistuu myös opetusministeri Li Andersson (vas.).
  • Voit seurata tiedotustilaisuutta joko tämä jutun tai klo 10 tutkimuksesta julkaistavan jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Kolmen vuoden välein tehtävän tutkimuksen muut pääalueet ovat matematiikka ja luonnontieteet. Lukutaitoa on viimeksi mitattu vuonna 2009. Kyseessä on nyt seitsemäs Pisa-tulosten julkistus.

Suomalaiset koululaiset ovat menestyneet aiemmissa tutkimuksissa hyvin, joskin heikkenemistä on tapahtunut vuosien mittaan. Suomessa huolena on ollut erityisesti tyttöjen ja poikien eron kasvu sekä vanhempien sosioekomisen aseman vaikutukset lasten osaamiseen.

Vaikka kolmen vuoden välein keskitytään joko lukutaitoon, matematiikkaan tai luonnontieteisiin, kahden muun osaamista mitataan pienemmällä painolla.

Tämänkertaiseen Pisa-tutkimukseen osallistui noin 80 maata tai aluetta.

Lisää aiheesta:

.
.