Rinna Paatso ja Meiju Suvas ystävystyivät vantaalaisella takapihalla 10 vuotta sitten: "Hänen seurassaan saa olla oma itsensä"

Paatso on tehnyt lukuisia äänirooleja ja yllättäen myös Suvakselta löytyy ääninäyttelijätaustaa.

Rinna Paatso on antanut äänensä muun muassa Bart Simpsonille – tältä se kuulostaa
Rinna Paatso on antanut äänensä muun muassa Bart Simpsonille – tältä se kuulostaa

Rinna Paatsoa ja Meiju Suvasta yhdistävät pitkäaikainen ystävyys ja työtoveruus, mutta myös se, että molempien suvussa esittävät taiteet ovat kulkeneet monessa polvessa.

Paatso muisteli Puoli seitsemän -ohjelmassa noin puolitoista vuotta sitten kuollutta äitiään, näyttelijä Liisa Paatsoa, ja kertoi olevansa kiitollinen, että pystyi olemaan viimeisen vuoden äitinsä rinnalla.

– Sairauden aikana me pystyimme puhumaan luopumisesta ja oppimaan siihen, että tämä tulee olemaan ikävää. Mutta kyllähän se sitten on ihan kauheaa, kun se tapahtuu.

Paatso sanoi, että vaikka he puhuivat paljon viimeisinä aikoina, joitain asioita hän jätti tietoisesti käsittelemättä äitinsä kanssa.

– Kyllä siitä jäi asioita pois, joita olisin halunnut kysyä vaikka liittyen minun historiaani hänen isänsä kanssa. Jollain tavalla halusin antaa hänen olla. Tärkeintä oli, että hänellä olisi mahdollisimman hyvä olla ja yritin siinä kaikkeni.

Karaokea teatterin lavalla

Paatso ja Suvas ovat tunteneet toisensa kymmenisen vuotta. Ensikohtaaminen tapahtui Suvaksen kotipihalla Vantaalla.

– Hänen kanssaan on vain niin helppo olla ja saa olla oma itsensä, molemmat toteavat yhteen ääneen.

Naiset työskentelevät parhaillaan yhdessä Kuumia aaltoja -nimisen teatteriteoksen parissa. Sitä on esitetty syksyn ajan Raumalla, ja keväällä esitys on nähtävillä myös muualla Suomessa.

– Se on samalla myös karaokeshow, jossa laulujen tekstit tulevat ruudulle niin, että yleisö pääsee laulamaan mukana, Suvas kertoo.

Tarina kertoo kahdesta samannimisestä aikuisesta naisesta, jotka kohtaavat karaoke-ravintolassa.

– Siinä käydään läpi koko elämän kirjo. Puhutaan lapsista, avioeroista, vanhenemisesta, Paatso lisää.

Paatso antoi äänensä Bart Simpsonille – Suvaksellakin ääninäyttelijätaustaa

Melko yllättäen ystävyksiä yhdistää myös ääninäytteleminen. Rinna Paatso on tullut tunnetuksi äänenä lukuisten elokuvien piirroshahmojen takaa. Onpa hän antanut äänensä myös Bart Simpsonille, kun Simpsonit-elokuva tuli Suomeen.

Illan Puoli seitsemän -ohjelmassa paljastui, että myös Suvas on tehnyt muutaman ääniroolin.

– Se oli Babe-possu_-_elokuvassa ja esitin siinä ilkeää kissaa. Niin, ja Hugo-peikossa olin ilkeä noita, Suvas nauraa.