Sairaalanniemen kaavoitus aloitetaan

Valmistelussa on kaksi kilpailulla valittua työtä, joiden pohjalta tullaan tekemään kaksi vaihtoehtoista kaavaluonnosta.

maankäytön suunnittelu
Rovaniemen kaupunki. Edustalla rakennettavaksi kaavailtu Sairaalanniemi.
Rovaniemen kaupunki. Edustalla rakennettavaksi kaavailtu Sairaalanniemi.Raimo Torikka / Yle

Rovaniemen Sairaalanniemen kaavoitus aloitetaan. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina yksimielisesti.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on luoda puitteet viihtyisälle asuinalueelle, ratkaista sairaalan vanhan osan suojelun taso sekä kehittää rantareitin ja puistoalueen virkistysarvoa. Suunnittelun pohjana on keskustan osayleiskaava.

Valmistelussa on kaksi kilpailulla valittua työtä, joiden pohjalta tullaan tekemään kaksi vaihtoehtoista kaavaluonnosta.

Havainnekuvat Rovaniemen Sairaalanniemen rakentamissuunnitelmista
Havainnekuvia Rovaniemen Sairaalannaniemen rakentamissuunnitelmista. Ylhäällä vaihtoehto "Kruuna & Laavu", alhaalla vaihtoehto "Viuhka".Rovaniemen kaupunki

Muutosehdotukset laitetaan julkisesti nähtäväksi ja kommentoitavaksi ennen päätöksentekoa sekä luonnos- että ehdotusvaiheessa.

– Sairaalanniemen osalta hallitus on päätynyt laittamaan nähtäville kaksi erilaista vaihtoehtoa, jotta kaupunkilaisilla on todellinen mahdollisuus ottaa kantaa erilaisiin rakentamisvaihtoehtoihin. Kuntalaisten ääni on haluttu kuulla myös nyt nähtäville etenevissä luonnoksissa, tästä syystä esimerkiksi rannan virkistysreitti ja kuntalaisten yhteinen oleskelualue laavuineen säilytetään, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala perustelee kaupungin tiedotteessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).