1. yle.fi
  2. Uutiset

Hallituskriisi vaikutti myös Navettasuoraan: vasikoiden nimeksi tuli Rinne ja Rosvopaisti

Areena-lähetyksessä mentiin Mustolan tilalla paikkoihin, jotka eivät näkyneet navettasuoran 360-kameroissa.

navetat
Mustolan tila Puolangan Latvassa.
Navettasuorassa nähdyn Mustolan maitotilan isäntä Markus Heikkinen kertoi suorassa lähetyksestä elämästä maalla ja valitsi vasikoille nimet yleisön ehdotusten joukosta.

Ylen navettasuora päättyi tiistaina suoraan Areena-lähetykseen.

Samalla isäntä Markus Heikkinen vastasi yleisön lähettämiin kysymyksiin ja valitsi vasikoille nimet yleisön lähettämistä ehdotuksista. Tänä vuonna nimen piti alkaa R-kirjaimella, ehdotuksia tuli yli 1 700 kappaletta. Lanan vasikasta tuli Rosvopaisti ja Lupauksen vasikasta Rinne.

Mustolan isäntä Markus Heikkinen selaa puhelinta.
Mustolan tilan isäntä Markus Heikkinen seuraa navetan asioita paljon myös puhelimella. Timo Sihvonen / Yle

Areena-suorassa esiteltiin tarkemmin Mustolan tilan navetan laitteita: lypsyrobottia, rehurobottia ja lantarobottia. Lisäksi käytiin kurkistamassa paikkoihin, joihin 360-kamerat eivät yllä. Kävimme paikassa, jonne robotin lypsämä maito päätyy ja tutustuimme valvontahuoneeseen.

Mustolan tilalla on noin 70 lehmää, joiden elämää on seurattu Ylen navettasuorassa kahdella 360 astetta kuvaavalla kameralla torstaista 28.11. alkaen. Suora päättyi 3.12. noin kello 13, jolloin myös navettasuora loppui.

Lue myös:

27.11. Yle vie 360-kamerat seuraavaksi navettaan – viisi päivää kestävässä suorassa kuvataan yhden maitotilan arkea

28.11. Navettasuorassa syntyi toinen vasikka! Seuraa tästä 360-lähetystä suoraan suomalaiselta lypsytilalta

28.11. Näin suomalaiset käyttävät maitotuotteita: Maitolasit häviävät ruokapöydistä, juustoa popsitaan enemmän kuin koskaan

29.11. Ylen navettasuorassa nähtiin aamulla toinenkin poikiminen! Katso Lanan vasikan ensihetket ja ehdota vasikoille nimeä

29.11. Yle Urheilun Jussi Eskola selostaa vasikoiden tuijotuskisaa!

30.11. Sonnit teurastetaan luultavasti puolitoistavuotiaana, lehmät olisivat eläneet viitisen vuotta – näin navettasuoran vasikoille käy

1.12. Kysyimme, mitä vastaantulijat ajattelevat lehmistä ja navetoista – "Nehän suihkutetaan siellä hyvin ja hierotetaan hierontalaitteissa"

2.12. Kauanko emä ja vasikka saavat olla yhdessä? Sattuuko lypsyrobotti? Suomalaiset kysyivät lehmistä, ja nyt asiantuntijat vastaavat

2.12. Navettasuoraa on katsottu tuhansien tuntien ajan – "Toivottavasti nyt on ymmärrystä siitä, miten huippuoltavat heillä on"

Lue seuraavaksi