Rovaniemen pomojen tuolileikki jatkuu: ei vielä päätöksiä

Kaupunginhallituksen piti valita uudet johtajat maanantaina, mutta päätöksiä siirrettiin keskiviikkoon.

julkiset virat
Rovaniemen kaupungin toimialajohtaja Antti Lassila.
Antti Lassila on yksi nykyisistä toimialajohtajista.Antti Mikkola / Yle

RovaniemiRovaniemen kaupungin uusia toimialajohtajia ei ole vielä valittu. Kaupunginhallituksen piti maanantaina perustaa uudet virat ja valita niihin henkilöt, mutta kaupunginhallitus siirsi päätökset keskiviikkoon 4. joulukuuta.

Vielä ei ole tiedossa, miksi päätöksiä lykättiin. Päätöksiä asiasta on siirretty jo aiemmin.

Johtajien virkoja jo lakkautettu

Kaupunginhallitus on aiemmin lakkauttanut teknisten-, sivistys- ja perusturvapalvelujen toimialajohtajien virat ja lisäksi elinvoimajohtajan ja kehitysjohtajan virat ensi vuoden alusta alkaen.

Tarkoitus on perustaa tilalle kaksi tai kolme uutta johtajan virkaa: elinvoimapalvelujen sekä sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialajohtajien virat sekä mahdollisesti tilapalvelujohtajan virka.

Tällä hetkellä sivistyspalvelujen toimialajohtajan virassa on Antti Lassila, kehitysjohtaja on Riitta Erola ja elinvoimajohtaja on Jukka Kujala. Tekninen johtaja Martti Anttila ja perusturvajohtaja Markus Hemmilä jäävät eläkkeelle ensi vuonna.

Kaupunginhallitus on pitänyt johtajien virkoihin liittyvät asiakirjat ei-julkisina eli salaisina. Uusien johtajien valinta on osa kaupungin organisaatiouudistusta.

Keskiviikkona on tarkoitus hyväksyä myös kaupungin uusi hallintosääntö.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).