1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talviurheilu

Eduskunnan varapuhemies ja Kiinan varapääministeri talviurheiluvuoden päättäjäisiin Rovaniemellä

Tilaisuudessa juhlistetaan maiden välistä yhteistyötä.

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen on päätösseremonian virallinen juhlapuhuja. Arkistokuva. Kuva: Marja Väänänen / Yle

Rovaniemellä järjestetään tiistaina Suomen ja Kiinan talviurheiluvuoden päättäjäiset. Tilaisuudessa juhlistetaan maiden välistä yhteistyötä, jonka puitteissa Kiina on hankkinut Suomelta talviurheiluosaamista erityisesti reilun kahden vuoden päästä järjestettäviä Pekingin talviolympialaisia varten.

Tämän päivän päätösseremonian viralliset juhlapuhujat ovat eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen ja Kiinan varapääministeri Sun Chunlan.

Lappi Areenalla järjestettävässä päätösjuhlassa nähdään muun muassa kiinalainen lohikäärme- ja leijonatanssi, molempien maiden luistelijoiden ja hiihtäjien ohjelmanumerot ja useita musiikkiesityksiä.

Suomen ja Kiinan talviurheiluvuosi avattiin näyttävästi tammikuussa tasavallan presidentti Sauli Niinistön vieraillessa Pekingissä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).