Lappeenrannan kuolemaan johtaneen kiihdytystapahtuman turvallisuussuunnitelmassa puutteita – riskit arvioitu vain yleisellä tasolla

Jos Lappeenrannan ilmailuyhdistys aikoo jatkaa ajojen järjestämistä, yhdistyksen on parannettava tapahtuman turvallisuutta.

Lappeenranta
Lappeenrannan lentokenttä kuvattuna 18. elokuuta.
Ilmailuyhdistys on järjestänyt kiihdytysajoja ja nopeuskilpailuja Lappeenrannan lentokentällä.Lauri Heino / Lehtikuva

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on saanut Lappeenrannan huippunopeuskilpailun kuolemantapausta koskevan selvityksen valmiiksi.

Tukes on saanut asiasta selvityksen tapahtuman järjestäneeltä Lappeenrannan ilmailuyhdistykseltä.

Päätöksessään Tukes toteaa, että tapahtuman turvallisuussuunnitelmat eivät täytä kuluttajaturvallisuuslain velvoitteita.

Tapahtuneen ja tietojen perusteella toiminnassa on ollut puutteita ja riskien ja vaarojen arvioinnit ovat hyvin yleisiä.

Ilmailuyhdistyksen on tehtävä useita tapahtuman turvallisuutta parantavia toimenpiteitä. Tärkein niistä on turvallisuusasiakirja.

Päätöksessään Tukes pyytää ilmailuyhdistystä ilmoittamaan 31. tammikuuta mennessä, jatkaako yhdistys vastaavaa nopeusajotapahtumien järjestämistä.

30-vuotias mies kuoli elokuussa 2019 Lappeenrannan lentokentällä järjestetyssä tapahtumassa. Mies menetti 300 kilometrin tuntinopeudessa ajoneuvonsa hallinnan ja kuoli

Täydennämme artikkelia.