Hämeenlinnassa Kirstulan alueen infra rakentuu vaiheittain

Kunnallistekniikan rakentaminen on alkanut tällä viikolla Kirstulan alueella Hämeenlinnassa.

Hämeenlinna
Karttakuva Hämeenlinnan Paroisten ja Kirstulan alueelta.
Kaupunkirakenteen infra valmistelee violetilla merkittyä aluetta liikerakentamiskäyttöä varten.Hämeenlinnan kaupunki

Hämeenlinnassa kaupunkirakenteen infra rakentaa Kirstulan alueelle Rautamonojankadun alkuosan ja Sanikadun. Uutta katua rakennetaan kaikkiaan noin puoli kilometriä. Katutöiden yhteydessä alueelle rakennetaan myös vesihuolto sekä uutta valaistusta.

Hämeenlinnan vt. rakennuspäällikkö Jere Takala kertoo, että vuosi sitten alueella tehtiin jo valmistelevia töitä, muun muassa kaivettiin maaperän kuivatukseen liittyviä avo-ojia.

– Kirstulan alueen infra-töihin on varattu tälle vuodelle kaikkiaan puoli miljoonaa euroa, josta loppuvuoden kadunrakennusvaiheen osuus on 300 000 euroa.

– Kirstulan katutöiden kustannusarvio ensi vuodelle on 150 000 euroa.

Lisäksi alueelle on suunniteltu hulevesialtaan massastabilointiurakkaa. Takalan mukaan urakkaa varten on varattu ensi vuodelle noin 450 000 euroa.

Rakennustyöt haittaavat jonkin verran liikkumista alueella, mutta kulku Rautamonojankadun loppuosaan ja Kommilantielle säilyy ennallaan töiden aikana.

Kirstulan alueelle on rakennettu kunnallistekniikkaa vaiheittain. Nyt työn alla olevan alueen infran rakentaminen valmistuu ensi keväänä.