Kainuussa jälleen paritusrikosepäily – "Kyse on piilorikollisuudesta, joka ei paljastu, jos poliisi ja rajavartiolaitos eivät ole aktiivisia"

Rikosepäily ajoittuu vuosille 2016–2018 ja epäiltyjä on kolme.

paritus

Kainuussa toimivan hierontaliikkeen omistajaa ja liiketilan väliaikaisesti itselleen vuokrannutta henkilöä epäillään paritusrikoksesta.

Oulun poliisilaitos ja Kainuun Rajavartiolaitos tekivät syyskuussa 2018 hierontaliikkeeseen ulkomaalaisvalvontaan liittyvän tarkastuksen ja havaitsivat viitteitä seksipalveluiden myymisestä.

Epäily vahvistui esitutkinnan aikana ja seksipalvelujen myynnin epäillään liittyneen oleellisesti annettuihin palveluihin. Myös hierojien saamat tulot ovat olleet riippuvaisia heidän antamistaan lisäpalveluista.

– Meillä on kolme epäiltyä, joista kaksi liittyy paritukseen ja yksi seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäyttöön, sanoo tutkinnanjohtaja Hannu Rönkkö.

– Joskus tämän tyyppisen toiminnan valvontaan on mahdollista keskittyä. Kyse on piilorikollisuudesta, joka ei paljastu, jos poliisi ja rajavartiolaitos eivät ole aktiivisia.

Rikosepäily ajoittuu vuosille 2016–2018 ja noina vuosina liikkeessä on ehtinyt työskennellä useampia hierojia. Sekä rikoksesta epäillyt että hierontatyötä tehneet naiset ovat ulkomaalaistaustaisia.

Lokakuussa poliisi kertoi epäilystä, jossa yritystoimintaa Kajaanissa ja kahdella muulla paikkakunnalla pyörittänyt nainen järjesti laillisen hierontatoiminnan toimitiloissaan seksuaalipalvelujen myyntiä.

– Näillä ei mitään yhteyttä, ovat täysin erillisiä juttuja.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!