Hyppää sisältöön

"Tavoitteena on tehdä Suomesta maailman paras e-urheilumaa" – Sotkamolainen SJ Gaming perusti asiantuntijaryhmän koko e-urheilukentän kehittämiseksi

Kokonaisvaltainen valmennusohjelma on mahdollisesti valmis jo alkuvuodesta.

Sotkamolaisseuralla on suuret suunnitelmat koko e-urheilun kehittämiseksi. Kuvituskuva. Kuva: Stephanie Lindgren / Arctic Invitational

Sotkamolainen e-urheiluseura SJ Gaming on koonnut asiantuntijaryhmän, jonka tarkoitus on kehittää koko elektronisen urheilun alaa.

Kehitystyöryhmään kuuluvat SJ Gamingin oman fysiikkavalmentaja Riku Aallon ja urheilutoimenjohtaja Otto Takalan lisäksi istumistutkija Arto Pesola, jääkiekkoliigajoukkue SaiPan fysiikkavalmentaja Mikko Paunonen, liikkeen laadun asiantuntija Ari-Pekka Lindberg, urheiluteknologian ja ohjelmistokehityksen asiantuntija Teijo Himanen ja urheilupsykologi Toni Mets.

– Kaikki on riemulla mukana ja motivoituneita kehittämään koko lajia, SJ Gamingin toimitusjohtaja Jari Karlsson sanoo.

Ryhmä kartoittaa parhaillaan lajin ongelmakohtia ja tulee kehittämään kokonaisvaltaisen valmennussuunnitelman näiden ongelmien ratkaisemiseksi. Valmennusohjelma on mahdollisesti valmis jo alkuvuodesta.

SJ Gaming haluaa asiantuntijoiden avulla luoda kilpapelaamiselle ja sujuvalle arjelle toimivan tasapainon.

– Laadimme pelaajille sekä perheille suunnattuja ohjeistuksia ikäsopivista harjoittelumääristä, mutta myös nukkumisen, palautumisen, ravitsemuksen sekä fyysisen harjoittelun suosituksia, Takala sanoo.

Asiantuntijoiden tekemä työ ei tule jäämään SJ Gamingin omaksi salaisuudeksi, vaan seuralla on suuremmat suunnitelmat.

– Isoin asia on se, että tämä tieto jaetaan kaikkien e-urheilujoukkueiden kesken. Tavoitteena on tehdä Suomesta maailman paras e-urheilumaa, toteaa Karlsson.

SJ Gamingin CS:GO joukkue otti viime viikonloppuna osaa kansainväliseen Dreamhack Winter turnaukseen. Turnaus alkoi loisteliaalla voitolla tanskalaisesta Heroicista. Loput pelit SJ Gaming kuitenkin hävisi ja jäi turnauksessa toiseksi viimeiseksi.

– Tämä oli opettavainen viikonloppu. Nähtiin hyvin, että kokonaisvaltaiselle kehitykselle on todella tarvetta. Jos maailmalla halutaan pärjätä, kehitystyötä on tehtävä, Karlsson sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)