Hyppää sisältöön

KPK Yhtiön yt-neuvottelut saavat yllättäen jatkoa – "Halutaan selvittää, onko lehden 6-päiväiseksi siirtyminen ainoa vaihtoehto"

Työntekijät ovat käänteestä hämmentyneitä ja ratkaisun pitkittyminen jatkaa myös epävarmuutta.

Kuva: Petri Puskala / Yle

Keskipohjanmaa-lehteä ja lukuisia alueen paikallislehtiä julkaiseva KPK Yhtiö jatkaakin yt-neuvotteluja toistaiseksi.

Neuvottelujen oli määrä päättyä tiistaina, mutta toisin kävi.

Keskipohjanmaa-lehden toimituksen pääluottamusmies Jukka Anias kertoo tilanteen tulleen yllätyksenä.

– Olimme siinä luulossa, että nyt saadaan tietoa tuloksista, mutta päätöksiä ei tehtykään. Tunnelma on erittäin hämmentynyt, kertoo Anias.

Toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaan mukaan syynä neuvottelujen pitkittymiselle on se, että säästökohteet halutaan punnita perin pohjin. Nyt lasketaan esimerkiksi, paljonko säästettäisiin, jos maakuntalehti siirtyy kuusipäiväiseksi.

– Samalla mietitään myös, löydetäänkö muita säästökeinoja tai tulonlähteitä. Tällä tavalla 7-päiväisen lehden julkaiseminen voisi jatkua.

KPK Yhtiön hallitus kokoontuu keskiviikkona käsittelemään asiaa. Se haluaa varmistua, että tilanteessa tehdään oikeita päätöksiä.

15 työpaikkaa edelleen uhattuna

Säästövaateet pysyvät ennallaan eli jostain on karsittava 1,7 miljoonaa vuosittain. Neuvottelujen piirissä on edelleen 200 työntekijää ja enintään 15 työntekijää voi menettää työnsä.

Toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa myöntää, että yt-neuvottelujen päättymispäivä ei ole tiedossa. Tavoitteena on saada ne päätökseen joulukuun aikana.

– Riippuu siitä, kuinka perusteellisia jatkoselvityksiä joudutaan tekemään. Epävarmuus ja jännityksen jatkuminen ovat tietysti joidenkin työntekijöiden kohdalla epämukavaa, sanoo Pihlajamaa.

Jo yksistään 10 vuoden aikana yhtiössä on käyty viidet yt-neuvottelut.

Suurin paine kohdistuu edelleen lehtien julkaisuun.

– Printtilehdissä ilmoittajia ja tilaajia ei ole tarpeeksi. Kulupuoli on kunnossa ja digitilauksia tulee lisää, mutta talous on saatava kuntoon, että voidaan varmistaa tulevaisuus, kommentoi toimitusjohtaja Pihlajamaa.

Yhtiössä työskentelee noin 250 henkilöä ja konsernin liikevaihto on arviolta 30 miljoonaa euroa.

Se julkaisee Keskipohjanmaa-lehteä, Haapavesi-lehteä, Kalajokilaaksoa, Kalajokiseutua, Kokkola-lehteä, Lestijokea, Nivala-lehteä, Perhonjokilaaksoa, Pietarsaaren Sanomia ja Selännettä.

Lue lisää:

KPK Yhtiöt aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve 15 henkilötyövuotta

"Olemme leimallisesti mediatalo" – KPK Yhtiöt uskoo, että uudet aluevaltaukset turvaavat myös lehtien julkaisutoiminnan