Päiväkodin tulipalo sai todennäköisesti alkunsa viallisesta loisteputkivalaisimesta

Lappeenrannan Steinerpäiväkoti tuhoutui pahoin maanantai-iltana syttyneessa tulipalossa. Poliisi ei epäile, että palon syttymiseen liittyisi rikosta.

tulipalot
Steiner-koulun rakennus palaa Lappeenrannassa.
Steinerpäiväkodin tulipaloa sammutettiin maanantai-iltana Lappeenrannassa.Sari Lehtinen / Yle

Lappeenrannan Steinerpäiväkodin tulipalo sai todennäköisesti alkunsa vikaantuneesta loisteputkivalaisimesta.

Vanha loisteputkivalaisin sijaitsi rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsevassa huoneessa.

Poliisi ja pelastuslaitos ovat tehneet rakennuksessa palonsyytutkintaa. Poliisi ei epäile, että palon syttymiseen liittyisi rikosta.

Poliisin arvion mukaan palosta ja sammutustöistä aiheutuneet omaisuusvahingot ovat huomattavat, mutta tässä vaiheessa poliisilla ei ole tarkempaa tietoa vahinkojen rahallisesta arvosta tai siitä, kuinka mittavia korjaustöitä vahinkojen korjaaminen edellyttää.

Lappeenrannan keskustassa sijaitsevassa Steinerpäiväkodissa syttyi tulipalo maanantai-iltana. Talossa ei palon syttymishetkellä ollut ihmisiä.

Päiväkoti on tiistaina toiminut evakkotiloissa. Päiväkoti etsii nyt itselleen uusia tiloja. Vanhaan rakennukseen päiväkoti ei ole enää palaamassa, vaikka se korjattaisiin.

Tulipalosta ja sammutustöitä aiheutui vuonna 1890 valmistuneeseen rakennukseen mittavia vaurioita. Rakennuksen omistaja Senaatti-kiinteistöt selvittää, onko rakennus vielä korjattavissa.