1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Norja

Äidin epäillään vieneen tahallaan kolme lastaan mereen Norjassa – vain lastenrattaat jäivät lumiselle rannalle

Äiti ja yksi lapsista kuoli sairaalassa. Kaksi lasta on sairaalahoidossa.

Pohjois-Norjan Tromssassa maanantaina tapahtuneen perhesurman syytä ei vielä tiedetä. Kuvituskuva, joka on otettu syyskuussa 2018. Kuva: Marianne Loevland / EPA

Äidin epäillään vieneen tahallaan kolme lastaan mereen Pohjois-Norjan Tromssassa. Neljä ihmistä havaittiin vedessä eilen maanantaina.

Merestä nostetut elottomat ihmiset vietiin sairaalahoitoon. Myöhemmin äiti ja yksi lapsista, seitsemänvuotias tyttö, menehtyivät. Sairaalahoidossa on kaksi lasta, neljä- ja yksivuotiaat tytöt. Heidän tilansa on vakava.

Tapahtunut havaittiin, kun ohikulkija näki rannalle hylätyt lastenrattaat ja veteen johtavat jalanjäljet. Iltapäivälehti VG on julkaissut Twitterissä kuvan tapahtumapaikalta. Tviitin julkaisuhetkellä ei vielä tiedetty myös naisen kuolleen sairaalassa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Naisen motiivista ei ole tietoa. Poliisi tutkii, onko tapaukseen sekaantunut äidin lisäksi muita ihmisiä. Lasten isää on kuultu todistajana.

Parikymppinen nainen on Sudanin kansalainen. Naisen puoliso tuli Norjaan vuonna 2015 ja nainen vuonna 2017 perheenyhdistämisen kautta.

Poliisin mukaan se ei ole aiemmin ollut tekemisissä perheen kanssa.

Tapauksesta ovat uutisoineet muun muassa Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun), iltapäivälehti VG (siirryt toiseen palveluun) ja TV2 (siirryt toiseen palveluun).