Hyppää sisältöön

Merja Kyllönen hallituskriisistä ja Rinteen erosta: "En odottanut, että lopputulos olisi tällainen"

Kyllösen mukaan vasemmistoliitto haluaa jatkaa nykyisellä hallituskokoonpanolla ja aiemmin sovitulla hallitusohjelmalla.

Merja Kyllösen mukaan työt eduskunnassa jatkuvat, mutta hidastuvat hetkellisesti. Arkistokuva. Kuva: Toni Määttä / Yle

Pääministeri Antti Rinne (sd.) jätti tiistaina tehtävänsä keskustan esittämän epäluottamuksen takia. Samalla muodollisesti erosi myös hallitus.

Suomussalmelainen kansanedustaja Merja Kyllöselle (vas.) pääministerin ja hallituksen ero tuli lopulta yllätyksenä, vaikka hän ymmärtää, ettei Rinteellä ollut muuta vaihtoehtoa.

– En odottanut, että lopputulos olisi tällainen. Se ei tunnu mukavalta, sillä tähän päädyttiin sellaisen tilanteen kautta, jossa tuhansien ihmisten työehtoihin pystyttiin lopulta vaikuttamaan positiivisesti. Viimeisimpänä 700 postilaista, joiden palkan alennus estettiin.

Uuden hallituksen muodostaminen etenee suurimman eduskuntaryhmän eli SDP:n johdolla. Kyllösen mukaan vasemmistoliitto haluaa jatkaa nykyisellä hallituskokoonpanolla ja aiemmin sovitulla hallitusohjelmalla.

– Meillä on hyvä hallitusohjelma, sitä kukaan ei ole kyseenalaistanut. Suomalaiset äänestivät poliittisen suunnan muutoksen puolesta ja nimenomaan koulutusasioiden sekä vanhushuollon ja terveydenhuollon korjaamisen puolesta ja sitä työtä olemme täällä tehneet, Kyllönen perustelee.

Kyllösen mukaan työt eduskunnassa hidastuvat hetkellisesti kunnes nähdään, kuka tulee uudeksi pääministeriksi.

– Tämänkin päivän perusteella olen kokenut, että työt jatkuvat kuten tähänkin asti. Hanskoja ei ole ripustettu naulaan dramaattisista tapahtumista huolimatta.

Keskustan tuore kansanedustaja, kuhmolainen Tuomas Kettunen ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida tapahtunutta. Yle Kajaani ei tavoittanut Kainuun kolmatta kansanedustajaa, SDP:n kajaanilaista Raimo Piiraista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

.
.