Hyppää sisältöön

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen pääministerin erosta: "Hetken aikaa ollaan haavoilla"

Tuppuraisen mukaan viiden puolueen hallituspohjalla jatketaan ja luottamusta lähdetään rakentamaan SDP:n ja keskustan välille.

Tytti Tuppurainen ei ota kantaa toistaiseksi kantaa puolueen pääministerivalintaan. Kuva: Valtioneuvosto

Sosialidemokraattien eurooppaministeri, oululainen Tytti Tuppurainen pitää tärkeänä, että hallitustyö jatkuu sovitulla hallitusohjelmalla viiden puolueen kesken.

Tuppurainen kertoo, että luottamusta lähdetään nyt rakentamaan sosialidemokraattien ja keskustan välille. Pääministeri Antti Rinteen dramaattiseen lähtöön liittyviä tapahtumia sulatellaan kuitenkin vielä tovi.

– Hetken aikaa ollaan kaikki haavoilla. Tavoitteena on saada hallitusneuvottelut pian käyntiin.

Tuppurainen sanoo tukeneensa Rinnettä, eikä ota tässä vaiheessa kantaa puolueen pääministerivalintaan mahdollisesti Sanna Marinin ja Antti Lindtmanin välillä.

Hallituksen eroamisella ei ole Tuppuraisen mukaan vaikutusta parhaillaan meneillään olevaan Suomen EU-puheenjohtajuuskauteen.

– Hoidan eurooppaministerin tehtäviä toimitusministeriössä ja tämä vuosi saatellaan loppuun, eikä tämän päivän tapahtumilla ole vaikutusta EU-puheenjohtajuuteen. Vastaavia tapahtumia on nähty muissakin Euroopan maissa kesken puheenjohtajakausien.

.
.