1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mouhijärvi, Sastamala

Herkkujuustolan Dörigeistä vuoden yrittäjiä

Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinto meni tällä kertaa Sastamalan Mouhijärvelle.

Mouhijärvi, Sastamala
Dörigin pariskunta.
Jenni ja Peter Dörigin Herkkujuustola on toiminut Mouhijärvellä vuodesta 2002.Ville Kulmala

Yrittäjäpariskunta Jenni ja Peter Dörig on palkittu Pirkanmaan Vuoden yrittäjinä. Pariskunnan yritys Herkkujuustola valmistaa juustoa Mouhijärvellä.

Juustomestarin koulutuksen kotimaassaan Sveitsissä saanut Peter Dörig perusti Herkkujuustolan vuonna 2002. Syynä oli se, että hänen kotimaastaan tuttuja juustomakuja ei löytynyt suomalaisten kauppojen hyllyiltä.

Viime vuonna Herkkujuustola sai uuden toimipisteen Tampere–Pori-tien kupeeseen Mouhijärven Häijäässä. Juustolan lisäksi tiloissa toimii myös ravintola ja kahvila. Yritys työllistää yrittäjäpariskunnan lisäksi 14 kokopäiväistä työntekijää. Heistä kuusi työskentelee juustolassa, kahdeksan ravintolapuolella.

Maakunnan Vuoden yrittäjä valittiin liki 9 000 Pirkanmaan Yrittäjien jäsenyrityksen joukosta. Valintaperusteluissa korostuivat Dörigien rohkeus ja periksiantamattomuus.

– Herkkujuustola on myös erinomainen esimerkki onnistuneesta maahanmuuttajayrittäjyydestä, sanoo Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen Pirkanmaan yrittäjien tiedotteessa.

Vuoden yrittäjäpalkinto luovutettiin Dörigeille tiistaina 3. joulukuuta.

Lue seuraavaksi