Kuhmon Kontion koulun purkupäätös pysyy voimassa

Käytöstä poistetun koulun purkamisesta tehtiin kaksi kunnallisvalitusta ja kerättiin nimiä adressiin.

koulut
Kontion koulu Kuhmossa.
Kontion koulun purkamispäätös on herättänyt paljon keskustelua. Arkistokuva.Laura Tolonen / Yle

Kuhmon Kontion koulun purkupäätös pysyy voimassa.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus ei kumonnut kaupunginhallituksen kesäkuussa 2018 tekemää päätöstä käytöstä poistetun koulun purkamisesta. Kaupunginhallituksen päätöksestä oli tehty kaksi kunnallisvalitusta. Hallinto-oikeus antoi ratkaisunsa marraskuun lopussa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hallinto-oikeuden päätöksen tultua lainvoimaiseksi, kaupunki saa purkaa Kontion koulun niin sanotun uudemman ja matalan osan, joka on rakennettu 1970-luvulla.

– Vanhemman osan osalta kaupungin on teetettävä ensin rakennushistoriallinen arvio. Siitä ollaan tekemässä tarjouspyyntöä teknisellä puolella. Selvityksen perusteella Museovirasto antaa ELY-keskukselle lausunnon rakennuksen historiallisesta arvosta, kertoo Kuhmon kaupungin hallintojohtaja Juhana Juntunen.

Kontion koulun purkaminen on herättänyt paljon keskustelua ja tunteita. Vanhan koulun puolesta on kerätty muun muassa yli tuhat nimeä verkkoadressiin (siirryt toiseen palveluun).

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!