1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yksityisyyden loukkaus

Hovioikeus: Bensavarkaudesta epäillyn henkilön nimen ja kuvan julkaiseminen Facebookissa loukkasi yksityisyyttä

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi kaksi hyvinkääläisen huoltoaseman työntekijää aiemmin yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Hyvinkääläisen huoltoaseman polttoaineautomaattiin oli kiinnitetty tarra, jossa kerrottiin, että varastamalla polttoainetta hyväksyy kuvansa julkaisemisen Facebookissa. Kuva: AOP

Huoltoaseman työntekijät eivät saaneet julkaista bensavarkaudesta epäillyn nimeä ja kuvaa Facebookissa, linjaa Helsingin Hovioikeus.

Hovioikeus on tänään antamassaan tuomiossa säilyttänyt käräjäoikeuden tuomion, joka koski polttoaineen anastamisesta epäillyn henkilön nimen ja kuvan julkaisemista Facebookissa. Hovioikeuden näkemyksen mukaan julkaiseminen loukkaa epäillyn yksityisyyttä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi aiemmin kaksi hyvinkääläisen huoltoaseman työntekijää yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Hovioikeuden tiedotteen mukaan huoltoaseman polttoaineautomaattiin oli kiinnitetty tarra, jossa kerrottiin, että varastamalla polttoainetta hyväksyy kuvansa julkaisemisen Facebookissa.

Tiedotteessa kerrotaan, että huoltoaseman työntekijät olivat epäilleet miestä polttoaineen anastamisesta ja julkaisseet tämän kuvan ja nimen Facebookissa. He olivat myös kehottaneet jakamaan julkaisua eteenpäin.

Hovioikeus katsoo, ettei polttoaineautomaattiin kiinnitetty tarra merkinnyt pätevää suostumusta perusoikeutena suojatun yksityiselämän loukkaamiseksi. Hovioikeuden mukaan teon rangaistavuutta ei poistanut myöskään poliisin edustajan lehdessä (siirryt toiseen palveluun)esittämä kannanotto, että teosta ei tulisi seuraamuksia.