Rovaniemen kaupunki: keskustan jokijäät koko talven vaarallisia

Lisääntynyt matkailu aiheuttaa Rovaniemellä useita vaaratilanteita talvikauden aikana.

Jään paksuus
Rovaniemi ilmasta.
Matkailijat eivät välttämättä ymmärrä, että säännöstellyn joen jääolosuhteet voivat muuttua yhdenkin vuorokauden aikana oleellisesti.Visit Rovaniemi

Rovaniemen kaupunki muistuttaa, että keskustan jokijäät ovat koko talven vaarallisia. Kaupungin mukaan vastuuton joen ylittäminen talvella nostaa onnettomuusriskiä oleellisesti, sillä joen yli johtavista jäljistä syntyy virheellinen turvallisuuden tunne kun näkijät luottavat siihen, että jääpeite kantaa heidätkin.

Lisääntynyt matkailu aiheuttaa Rovaniemellä useita vaaratilanteita talvikauden aikana. Matkailijat eivät välttämättä ymmärrä, että säännöstellyn joen jääolosuhteet voivat muuttua yhdenkin vuorokauden aikana oleellisesti.

Kaupunki muistuttaa, että kaikilla kaupunkilaisilla on velvollisuus puuttua vaaratilanteisiin, joissa vaarallisessa paikassa jäällä liikkuu ihmisiä. Ilmeisessä vaaratilanteessa tai jonkun jouduttua veden varaan tulee kaupungin mukaan soittaa välittömästi hätäkeskuskukseen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).