Monellako on heijastin ja kuka hidastaa ennen suojatietä? Eteläsavolaiset koululaiset osallistuivat liikenteen tarkkailukampanjaan

Kampanjaa on toteutettu opettajien johdolla koko Itä-Suomen laajuudella.

liikenneturvallisuus
Mies ylittää suojatietä
Arkistokuva.Meeri Niinistö / Yle

Etelä-Savon koululaiset ovat toimineet liikenteen tarkkailijoina kuluneen vuoden aikana. Koululaiset ovat tarkkailleet opettajien johdolla muun muassa turvalaitteiden käyttöä, autoilijoiden käyttäytymistä ja liikennesääntöjen noudattamista.

ELY-keskuksen ja kuntien yhteisessä Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija-hankkeessa toteutettiin liikenteen tarkkailukampanja, jossa kannustettiin opettajia tekemään liikenteen tarkkailua oppilaiden kanssa osana oppituntia.

Tarkkailun aikana pyöräilykypärän käyttö ja erityisesti sen käyttämättömyys mietitytti koululaisia. Myös autoilijoiden käyttäytyminen on ihmetyttänyt: suojatiellä ei aina anneta tilaa tietä ylittäville jalankulkijoille ja ajonopeudet ovat toisinaan suuria. Tarkkailussa laskettiin myös heijastimien käyttöä.

Tarkkailun tavoitteena oli havainnoida ja keskustella liikenneturvallisuudesta konkreettisten esimerkkien avulla. Etelä-Savosta projektiin osallistui Mikkelistä päämajakoulu, lyseon koulu ja sairaalaopetuksen yläkoulun luokat sekä Savonlinnan Mertalan koulu ja Pihlajaniemen koulu, Puumalan koulu, Joroisten yhtenäiskoulu ja Heinäveden Otto Kotilaisen koulu.