1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lieksa

Hallinto-oikeus kumosi Lieksan sote-kiinteistöjen kaupan

Lieksan valtuusto päätti vuosi sitten elokuussa, että palvelukoti ja toimintakeskus myydään Attendo Oy:lle.

Lieksa
Partalanmäen palvelukoti Lieksassa.
Partalanmäen palvelukoti Lieksassa.Marja-Liisa Kämppi / Yle

Itä-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut Lieksan päätöksen myydä sosiaali- ja terveyspuolen kiinteistöjä yksityiselle hoiva-alan yritykselle.

Valtuusto päätti vuosi sitten elokuussa myydä Partalanmäen palvelukodin ja Toukolantien toimintakeskuksen Attendo Oy:lle.

Ryhmä lieksalaisia valitti myyntipäätöksestä hallinto-oikeuteen.

Oikeus oli valittajien kanssa samaa mieltä siitä, että myynnissä olisi pitänyt kuulla tarkemmin muun muassa asukkaita, heidän omaisiaan ja työntekijöitä.

Asian käsittely on kestänyt niin pitkään, että Lieksassa rakennusten kohtalo joudutaan joka tapauksessa käsittelemään uudelleen.

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen toteaa, että myyntipäätös tehtiin maan edellisen hallituksen aikana, jolloin sote-palvelutuotannossa oli erilaiset linjaukset kuin tänä päivänä.

Kaupunki ei todennäköisesti valita hallinto-oikeuden ratkaisusta, josta saattaisi syntyä ennakkotapaus kuntien sote-kiinteistökauppoihin.

Partalanmäen ja Toukolantien toimintaa pyörittää tällä hetkellä Siun sote.

Kaupungin arvion mukaan Toukolantien toimintakeskus on rakennuksena tullut jo tiensä päähän. Partalanmäki vaatisi peruskorjauksen, eivätkä useissa eri kerroksissa sijaitsevat tilat ole parhaat palveluasumiselle.

Lue seuraavaksi