1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Valvira

Attendo saa pian pyörittää hoivakotia Utajärvellä – Valvira keskeytti toiminnan helmikuussa vakavien puutteiden vuoksi

Puutteita oli muun muassa yövuorojen hoitajamitoituksessa. Nyt puutteet on korjattu.

Attendon Kirkkopuiston palvelutalo sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Utajärvellä. Suurin osa sen asukkaista tarvitsee paljon hoivaa ja avustusta. Arkistokuva. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Attendo saa jatkaa 16.12. lähtien Kirkkopuiston hoivakodin toimintaa Utajärvellä. Hoivakodissa asuu monisairaita vanhuksia, jotka tarvitsevat paljon hoivaa ja avustusta.

Valvira päätti viime helmikuussa keskeyttää hoivakodin toiminnan yksikössä todettujen vakavien puuteiden vuoksi. Puutteet liittyivät muun muassa siihen, että osalla hoitajista ei ollut lääkelupia ja yövuorossa ei ollut tarpeeksi henkilöstöä suhteessa asiakkaiden palvelutarpeisiin.

Keskeyttämispäätöksen jälkeen hoivayksikön toiminnasta on vastannut Oulunkaaren kuntayhtymä. Asiakkaita ei ole siirretty pois hoivakodista.

Valviran saamien selvitysten perusteella palvelun tuottaja on korjannut asiakasturvallisuutta vaarantaneet puutteet ja epäkohdat.

Valvontaviranomaiset seuraavat tilannetta ja tekevät yksikköön valvontakäynnin vuoden 2020 alkupuolella.

Lisäys 4.12. kello 14.36: Lisätty juttuun tieto, että Attendo saa jatkaa Utajärven hoivakodin toimintaa jouluun 16. päivästä eteenpäin.